Ірина Сех звернулася з Клопотанням про присвоєння звання Герой України (посмертно) двом льотчикам, які загинули під час проведення АТО

Ірина Сех звернулася з Клопотанням про присвоєння звання Герой України (посмертно) двом льотчикам, які загинули під час проведення АТО

06.08.14 08:44 0 707
Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех звернулася до Президента України Петра Порошенка та Міністра оборони України Валерія Гелетея з Клопотанням про присвоєння звання Герой України (посмертно) двом українським льотчикам, які загинули в перші дні проведення антитерористичної операції на сході України, Русланові Плоходьку та Сергієві Руденку.

«Вкотре звертаюся до Вас із клопотанням про присвоєння звання Герой України (посмертно) із врученням Ордена Держави двом українським льотчикам, які загинули в перші дні проведення антитерористичної операції на сході України, Русланові Плоходьку та Сергієві Руденку. Ці люди своїм життям і героїчною загибеллю заслужили пошани та визнання Української держави.

Обоє – військовослужбовці 16-ої окремої бригади армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України (м. Броди Львівської області).

Майор Руслан Плоходько – один з найбільш високопрофесійних українських пілотів, льотчик першого класу, один із найдосвідченіших льотчиків-інструкторів в Україні. Учасник миротворчих місій в Республіці Ліберія та Демократичній Республіці Конго. Він загинув 2 травня над окупованим Слов’янськом, коли полетів забрати поранених військових, усвідомлюючи ризик операції. Майорові Плоходьку було 39 років. У нього залишились дружина, 3-річна дочка та 10-річний син.

Майор Сергій Руденко – льотчик першого класу, високопрофесійний льотчик-інструктор. Учасник миротворчих місій в Республіці Ліберія та Демократичній Республіці Конго.

2 травня він підняв свій вертоліт й полетів на допомогу групі Руслана Плоходька. Коли машину було підбито, Руденко мав можливість катапультуватися, однак він не покинув борт, доки не відвів його від житлових будинків, рятуючи людські життя. Сергієві Руденку було 35 років, у нього залишилися дружина та трирічна донечка.

Коли воїнів привезли ховати до Бродів, вздовж усього шляху стояли люди – від найменших до найстарших. Школярі тримали в руках написані дитячим почерком на сторінках із зошитів гасла «Герої не вмирають!» Для цих дітей, для кожного свідомого українця ці воїни – Герої. Про них не забудуть, до їхніх могил ніколи не заростуть стежки. Подвиги цих льотчиків буде вписано в історію героїчної боротьби українського народу проти загарбників, свідками і учасниками якої ми стали.

Однак вважаю, що самої людської пам’яті та шани в цьому випадку замало. Держава не може залишатися осторонь процесу увічнення та героїзації людей, які віддали в обороні соборності й незалежності України найцінніше – власне життя.

Визнання Руслана Плоходька та Сергія Руденка Героями України на державному рівні – це данина пам’яті вертолітникам, які здійснили сотні вильотів, надаючи вогневу підтримку військам з повітря й вивозячи із самого пекла поранених. Це віддання бодай малої частини нашого боргу перед родинами військовослужбовців 16-ої бригади, яка зазнала великих втрат у цій війні.

Від Вас чекають позитивного рішення у цій справі тисячі людей. Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) Русланові Плоходьку та Сергієві Руденку.

Герої не вмирають!», – йдеться у Клопотанні голови Львівської ОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Добродомов: У темі ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ