Сергій Машковський: «Суспільство має відчути, що прийшла нова влада, яка прагне збудувати європейську державу з європейськими цінностями»

Сергій Машковський: «Суспільство має відчути, що прийшла нова влада, яка прагне збудувати європейську державу з європейськими цінностями»

06.08.14 08:09 0 597
5 серпня відбулося розширене засідання колегії прокуратури Житомирської області на тему: «Про підсумки роботи органів прокуратури області у І півріччі 2014 року, заходи, спрямовані на підвищення ефективності їх діяльності та зміцнення законності в області, основні завдання на наступний період» під головуванням прокурора області Дмитра Лубчука. Участь у засіданні взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, заступники прокурора області, керівники правоохоронних і силових структур області різного рівня.

У своєму виступі голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив: «За нинішньої суспільно-політичної ситуації в країні очікування громадян від влади є надвисокими. Варто звернути увагу на те, що Президент України та суспільство вимагають від органів прокуратури рішучих дій щодо забезпечення законності та правопорядку в державі, а також боротьби зі злочинністю». Очільник області окреслив основні пріоритети діяльності органів прокуратури Житомирщини на ІІ півріччя 2014 року:

- запобігання і протидія корупції, без чого Україна не зможе стати повноцінною європейською державою. У цьому контексті треба докласти зусиль до того, аби суспільство усвідомило, що органи державної влади працюють на благо кожного громадянина;

- ефективне та законне використання земельних ресурсів та природних надр нашої області. Особливу увагу варто звернути на законність виділення земель запасу протягом І півріччя 2014 року, а також на видобуток корисних копалин, особливо бурштину. Громада має отримувати користь від природних багатств завдяки легальним процедурам роботи підприємств та прозорим схемам сплати податків;

- попередження і протидія будь-яким проявам сепаратизму, що несуть загрозу територіальній цінності та недоторканності кордонів України;

- захист прав громадян на оплату праці та належне соціальне забезпечення.

Сергій Машковський резюмував: «Суспільство має відчути, що прийшла нова влада, яка прагне збудувати європейську державу з європейськими цінностями».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ