В Житомирській області 4 серпня рятувальники ліквідували 2 пожежі сухої трави на площі 0,54 га

В Житомирській області 4 серпня рятувальники ліквідували 2 пожежі сухої трави на площі 0,54 га

06.08.14 08:12 0 648
Спекотна погода та необережне поводження громадян з вогнем даються взнаки. Останнім часом щодоби рятувальники Житомирщини ліквідовують від 3 до 5 займань сухої трави та пожеж на торфополях.

Зокрема, 4 липня о 17:19 на пункт зв'язку 14-ї державної пожежно - рятувальної частини с. Новий Дорогинь Народицького району надійшло повідомлення про пожежу по вул. Леніна, 22. Через кинутий господарем у суху траву недопалок вогонь знищив 0,5 га трави та допоміжну споруду розміром 2х2м. Завдяки оперативній роботі рятувальників не допущено перекидання вогню на поруч розташовані будівлі. Пожежа ліквідована о 17:58.

Також цього дня вогнеборці загасили займання сухої трави на землях запасу Лугинської селищної ради. Вогнем знищено лише 0,04 га сухостою.

Пожежі в екосистемах не лише завдають значної шкоди довкіллю, а й ліквідовувати їх надзвичайно складно. По Україні упродовж перших днів серпня виникли значні лісові пожежі на Херсонщині – на площі 50 га та на Полтавщині – вогнем пройдено 20 га лісового масиву.

Протягом серпня утримуватиметься спекотна погода в Україні. Тому рятувальники вкотре закликають громадян не розводити у спекотну погоду вогонь та радять утриматися від відпочинку в лісових масивах у пожежонебезпечний період .

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Сімферопольські абоненти ...

КОМЕНТАРІ