Рятувальники ДСНС України відновлюють життєзабезпечення у м. Лисичанськ Луганської області

Рятувальники ДСНС України відновлюють життєзабезпечення у м. Лисичанськ Луганської області

06.08.14 08:23 0 719
З 4 серпня зведений аварійно-рятувальний загін ДСНС України Міжрегіонального центру швидкого реагування (м. Ромни, Сумська область) розпочав відновлювальні роботи на об’єктах та системах життєзабезпечення населених пунктів Луганської області, зокрема у м. Лисичанськ.

За минулу добу рятувальники ДСНС України роздали 1,5 т. гуманітарної допомоги та підвезли для жителів 8,7 кубів води.

З метою зменшення та нейтралізації негативного психічного стану населення м. Лисичанськ, психолог ДСНС України майор служби цивільного захисту Сергій Павлюк розпочав надавати кваліфіковану екстрену психологічну допомогу та відвідувати мешканців міста, аби допомогти їм швидше адаптуватися до нових умов проживання. Наразі проводиться поквартирний обхід будинку №17 3-го мікрорайону Жовтневої революції. 4 серпня психолог відвідав та надав індивідуальну психологічну допомогу мешканцям більш ніж 30 квартир будинку.

“Загалом люди нині перебувають у шоковому стані. Проте дезорганізації не спостерігається. Ми й надалі надаватимемо жителям міста психологічну допомогу аби стабілізувати їх емоційний стан та зняти психологічну напруженість”, - зауважив психолог ДСНС України Сергій Павлюк.

Основною проблемою для мешканців Лисичанська є забезпечення водою та продуктами харчування. Рятувальники ДСНС України спільно з міською владою та заводом «Азот» налагодили постачання води та харчів.

«ми можемо констатувати, що багато людей залишилися не тільки без даху над головою, але і без будь-якого одягу. Тому наш загін разом з мешканцями м. Ромни, проводить збір гуманітарної допомоги у місті, яку ми плануємо до 1 вересня доправити до м. Лисичанськ. Ми хочемо, аби діти цього міста пішли у школу щасливими», - зазначив Сергій Біляєв, начальник Міжрегіонального центру швидкого реагування у м. Ромни Сумської області.

Нагадаємо, 1 серпня 2014 року до Луганської області направлений зведений аварійно-рятувальний загін ДСНС України Міжрегіонального центру швидкого реагування (м. Ромни, Сумська область) для проведення відновлюваних робіт на об’єктах та системах життєзабезпечення населених пунктів Луганської області.

Загін рятувальників у складі 100 чол. особового складу та 20 од. техніки спільно з комунальними службами регіону оперативно відновлюють інфраструктуру регіону, зокрема проводяться роботи з відновлення електро- та водопостачання, ремонт адміністративних будівель, освітніх та медичних закладів, відновлення транспортного сполучення, розмінування території міста.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За використання ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ