У Рівненській області держземагентство започаткувало широке обговорення законопроекту стосовно заборони продажу земель сільгосппризначення

У Рівненській області держземагентство започаткувало широке обговорення законопроекту стосовно заборони продажу земель сільгосппризначення

06.08.14 08:13 0 739
У м. Черкасах відбувся перший круглий стіл з широкого обговорення законопроекту, розробленого фахівцями Держземагентства, стосовно заборони продажу земель сільгосппризначення та визначення мінімального терміну оренди таких земель за участю усіх зацікавлених сторін: представників територіальних громад, громадських галузевих організацій, малих, середніх та великих сільськогосподарських товаровиробників.

На публічний розгляд був винесений законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення".

– Саме з Черкас ми починаємо широке обговорення нашої законодавчої ініціативи. Такі самі круглі столи за моїм дорученням будуть проведені в усіх областях України. Для мене є дуже важливим, щоб кожен сільгоспвиробник, кожна громада міста або села могла висловити свої зауваження, які ми обов'язково врахуємо в остаточному варіанті законопроекту, – відзначив у своїй промові Голова Держземагентства Сергій Рудик під час проведення круглого столу.

Від реалізації законодавчої ініціативи Держземагентства виграють усі сторони земельних відносин. Так, для сільгоспвиробників це передусім:

більш ефективне господарювання та можливість довгострокового планування своєї діяльності через збільшення мінімального терміну оренди земель сільськогосподарського призначення (мінімальний термін передбачений законопроектом – 14 років);

збільшення інвестиційних можливостей аграрного сектора, зокрема, через розвиток іпотечного кредитування під заставу права оренди земель сільськогосподарського призначення.

Для сільських громад:

задоволення потреб територіальних громад, завдяки можливості викупу земельних ділянок для суспільних потреб;

посилення впливу територіальної громади на земельно-господарські відносини на селі.

Для орендодавців:

захист власних прав завдяки можливості розірвання орендодавцем в односторонньому порядку договорів оренди, у разі не сплати орендарем вчасно орендної плати.

Для держави:

раціональний перерозподіл земель сільськогосподарського призначення та оптимізація їх використання;

підвищення ефективності використання природно-ресурсного потенціалу земель сільськогосподарського призначення та забезпечення стратегічної продовольчої безпеки держави;

поступове повернення у державну власність земель, які не мають ефективних власників.

Завдяки реалізації законопроекту буде унеможливлено скуповування сільськогосподарських земель, що дозволить зберегти землю – головний ресурс нашої держави – для нащадків.

– Ми будуємо свою роботу на принципах відкритості та відповідальності перед суспільством, з турботою про майбутнє нашої держави і кожного українця. Якою буде наша країна завтра залежить не лише від рішень державних органів влади, а і від вашої активної громадянської позиції, – наголосив очільник земельного відомства.

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: «Дзвони Лемківщини» ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ