На Тернопіллі розповіли як розпізнати та попередити випадок торгівлі людьми

На Тернопіллі розповіли як розпізнати та попередити випадок торгівлі людьми

06.08.14 08:10 0 649
Понад 120 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року, при цьому середній вік потерпілих становить 12-14 років. Про це повідомили під час семінару-тренінгу «Як розпізнати та попередити випадок торгівлі людьми», що 5 серпня відбувся у Тернопільській облдержадміністрації. Участь у тренінгу взяла заступник голови Тернопільської ОДА Наталка Михно.

Вона зауважила, що торгівля людьми передбачає не лише сексуальне рабство. Жебрацтво, трансплантація органів, примусова праця також є формами експлуатації.

«Думати, що проблема торгівлі людьми нам не загрожує – необачно. Адже, їдучи на відпочинок чи на роботу за межі України, ми не застраховані від того, що самі можемо опинитися в рабстві, - наголосила Наталка Михно. - Знання про те, як розпізнати та попередити подібні випадки допоможуть вберегтися від торгівців людьми».

«Прикро констатувати, але згідно з даними Міжнародної організації з міграції, Україна є однією із найбільших постачальників людей для рабства, країною транзиту та призначення для «живого товару», - розповіла представник міжнародної організації по боротьбі з торгівлею людьми «А21» Юлія Саченко. - Відтак понад 25% дівчат задіяних у примусовій проституції в Європі родом з країн Східної Європи, в тому числі й України».

Пані Юлія відзначила, що з 27 мільйонів людей, які перебувають у рабстві по всьому світу, лише 1-2% жертв вдається врятувати.

Значного поширення набула проблема і серед дітей. Відтак, за словами в.о. начальника управління у справах сім’ї та молоді ТОДА Ігоря Чорного, понад 1,2 млн неповнолітніх щороку стають жертвами торгівлі людьми, середній вік потерпілих - 12-14 років. В Україні трапляються навіть випадки продажу немовлят.

До слова, інформацію про порядок встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми та порядок взаємодії суб’єктів надання допомоги потерпілим та постраждалим від торгівлі людьми можна знайти у додатках.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ