Волинська область: рятувальники спільно з волонтерами піклуються про переселенців зі Сходу України

Волинська область: рятувальники спільно з волонтерами піклуються про переселенців зі Сходу України

07.08.14 08:32 0 687
На Волині налагоджена чітка та належна взаємодія між волонтерськими громадськими організаціями та рятувальниками, що дозволяє ефективно здійснювати заходи для надання соціальної підтримки громадянам, які переміщуються в регіон з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Так, за період з початку проведення АТО Волинським обласним Благодійним Фондом «Карітас-Волинь» за сприяння відповідних структур ООН та за допомогою рятувальників підрозділів УДСНС у Волинській області розселено360 осіб. Ця організація надала гуманітарної допомоги понад 350 особам, забезпечила харчування більше 200 осіб.

Волонтери Благодійного Фонду «Ефективне суспільство» та організації «Феміам» спільно з працівниками УДСНС області розселили 120 осіб, забезпечили продуктами харчування понад 500 переселенців.

Члени громадської організації «Талісман» безкоштовно транспортували з районів проведення АТО до м.Луцька, 45 осіб, де їх зустрічали волинські рятувальники з волонтерами цієї організації, допомагали дістатися до місця тимчасового проживання.

В свою чергу волонтери організації «Феміам» взяли участь в розселенні 50 осіб, прибулих із Донецької та Луганської областей, надали юридичну допомогу 30 особам, забезпечили гуманітарною допомогою більше, аніж 50 людей.

Для стабілізації морально-психологічного стану сімей-переселенців постійні зустрічі з ними проводить психолог управління ДСНС в області.

На даний час на території Волинської області тимчасово проживає загалом 719 громадян з АР Крим та з Донецької та Луганської областей.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі для ...
Наступна новина: У департаменті охорони ...

КОМЕНТАРІ