Волинська область: рятувальники дбають про безпеку людей під час відпочинку у лісах

Волинська область: рятувальники дбають про безпеку людей під час відпочинку у лісах

07.08.14 08:08 0 638
4-5 серпня рятувальники підрозділів Управління ДСНС в області організували та спільно з обласними управлінням лісового і мисливського господарства та екологічної інспекції провели рейдові перевірки по лісових масивах з метою запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах у пожежонебезпечний період.

Рейди здійснювались з метою контролю за дотриманням населенням правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку, а також мешканцями сільських населених пунктів під час збору врожаю зернових культур на угіддях.

Працівники ДСНС перевірили стан виконання розпорядження голови облдержадміністрації стосовно суворого дотримання протипожежних правил в лісових масивах, застерігали відпочиваючих від заїзду в ліс автомобільним транспортом та недопущення розведення багать і використання там відкритого вогню.

Під час відпрацювань з громадянами проведена роз’яснювальна робота для запобігання пожежам у лісових масивах та сільгоспугіддях через умисне спалювання сухої рослинності і пожнивних залишків, розповсюджено листівки з протипожежної тематики.

Управління ДСНС в області вкотре закликає мешканців Волині дотримуватись основних правил безпеки під час перебування у лісових масивах та на полях:

- не користуйтесь відкритим вогнем у лісах, на торф’яниках та навіть на узліссях;

- не кидайте з вікон автомобілів та у лісі недопалків чи незагашених сірників;

- під час відпочинку на природі не допускайте пустощів дітей з вогнем.

У випадку виявлення ознак горіння у лісі чи на торф’янику, слід негайно повідомити за телефоном «101» і спробувати загасити полум’я гілками дерев, піском, землею чи водою.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ