Затверджено схеми розміщення майданчиків для вигулу собак на території Луцька

Затверджено схеми розміщення майданчиків для вигулу собак на території Луцька

07.08.14 08:41 0 654
На шньому засіданні виконавчого комітету затверджено схеми розміщення одинадцяти майданчиків для вигулу собак на території Луцька. Директор КП «Ласка» Богдана Новарчук зауважила, що у розвинених країнах світу є спеціально влаштовані майданчики для вигулу собак. За її словами, у цих місцях люди мають можливість погуляти зі своїм домашнім улюбленцем. Вона зауважила, що подібна практика є й в Україні. Зокрема, рішення про встановлення місць для вигулу собак прийняті у Києві, Харкові та Миколаєві. Богдана Новарчук зауважила, що необхідно й у нашому місці прийняти відповідні рішення, аби лучани мали місце, де вигуляти свого собаку. За її словами, це будуть спеціально відведені місця у різних мікрорайонах міста. Вони будуть огороджені та створені належні умови. Богдана Новарчук зауважила, що на цих майданчиках собак можна буде відпускати з повідка.

Директор комунального підприємства «Ласка» зауважила, що визначення спеціальних місць для вигулу собак є ще одним кроком до гуманного та цивілізованого ставлення до домашніх тварин.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що необхідно визначити майданчики для вигулу собак, адже нині їх вигулюють на центральній алеї парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, де вони нищать клумби, на меморіальному комплексі «Вічна Слава». За його словами, часто тварин відпускають з повідка та знімають намордники, а люди бояться йти вулицею, коли бачать їх. На його думку, необхідно починати наводити лад у питаннях утримання домашніх тварин у місті.

Підтримав міського голову і його перший заступник Святослав Кравчук, який нагадав присутнім, що свого часу, коли почали створювати КП «Ласка» та зводили притулок для домашніх тварин, то було багато скептичних відгуків. Однак, діяльність цього підприємства дала хороший результат. Нині на вулицях міста не так багато безпритульних собак, зменшилася кількість скарг від лучан.

Святослав Кравчук зауважив, що необхідно визначити місця для вигулу собак та привчати людей до порядку, аби вони їх не вигулювали на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Згідно з прийнятим на засіданні виконавчого комітету рішенням затверджено одинадцять місць для вигулу собак, зокрема: вулиця Боженка (біля річки Жидувка); бульвар Дружби народів (біля річки Жидувка); вулиця Гордіюк; вулиця Кравчука (біля РАЦСу); на вулиці Шопена (біля Палацу учнівської молоді); парк 900-річчя міста Луцька (біля вулиці Космонавтів); парк 900-річчя міста Луцька (біля вулиці Ветеранів); вулиця Набережна (навпроти вулиці Яровиця); вулиця Набережна (навпроти вулиці І.Франка); два майданчики у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Протизаплідні таблетки ...

КОМЕНТАРІ