З 1 вересня у Луцьку відкриють додаткову інклюзивну групу у садочку № 38

З 1 вересня у Луцьку відкриють додаткову інклюзивну групу у садочку № 38

07.08.14 08:53 0 722
На шньому засіданні виконавчого комітету розглядалося питання «Про відкриття інклюзивної групи у дошкільному навчальному закладі № 38». Доповідачем виступив начальник управління освіти Олег Гребенюк. Він зауважив, що минулоріч у дошкільних навчальних закладах міста Луцька було відкрито дві інклюзивні групи для дітей з синдромом Дауна. Так, у ДНЗ № 9 діє група для дітей до 3 років, а у ДНЗ № 38 – для дітей 5 річного віку.

Нині ж, виникла необхідність для відкриття інклюзивної групи для діток 3 та 4 річного віку. ЇЇ пропонують відрити у дошкільному навчальному закладі № 38. За його словами, уже є три заяви від батьків, які виявили бажання, щоб їхні діти з синдромом Дауна відвідували її.

Олег Гребенюк зауважив, що, завдяки інклюзивній освіті, дітки з синдромом Дауна мають можливість відвідувати садочки разом із своїми однолітками. Він зауважив, що таким чином ці дітки швидше соціалізуються та розвиваються. Батьки цієї категорії дітей задоволені можливості, що їхня малеча може відвідувати дошкільні заклади та отримувати там належний догляд.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що, незважаючи на складну фінансову ситуацію, міська влада завжди віднайде кошти для відкриття інклюзивних груп. За його словами, дітки з синдромом Дауна повинні мати можливість відвідувати садочок разом з іншими дітьми. Він наголосив, що таку групу відкрили б навіть, якби була лише одна заява від батьків, а у цьому випадку їх уже є три. Додав, що на відкриті попередніх інклюзивних груп спостерігав, як дітки з синдромом Дауна бавилися разом з своїми однолітками, раділи іграшкам. На його переконання, треба створювати таким дітям можливість нормально розвиватися.

Зрештою, члени виконавчого комітету підтримали запропонований проект рішення. Так, з 1 вересня 2014 року у дошкільному навчальному закладі № 38 буде відкрито ще одну інклюзивну групу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У заповіднику «Софія ...
Наступна новина: Sinoptik: Погода в ...

КОМЕНТАРІ