У Волинській області розповіли як не дати себе ошукати Інтернет-шахраям?

У Волинській області розповіли як не дати себе ошукати Інтернет-шахраям?

07.08.14 08:50 0 850
Минулоріч у Луцьку був дуже поширеним такий вид шахрайств, коли зловмисники, потелефонувавши громадянину, повідомляли про проблемну ситуацію, в якій опинилися родичі абонента - потрапили в ДТП, знаходяться в міліції - й пропонували залагодити цю ситуацію, перерахувавши певну суму грошей на банківську картку чи передавши гроші незнайомцю, який готовий допомогти. Розлучившись із кревними, люди дізнавалися, що насправді їхні родичі в жодну халепу не потрапляли, а їх самих просто ошукали.

Завдяки постійному інформуванню громадян у ЗМІ на подібних злочинів трапляється значно менше.

Однак, винахідливість шахраїв не знає меж. І тепер вони почали використовувати інші схеми вчинення злочинів, жертвами яких стають сотні довірливих волинян.

На в області набуло поширення шахрайське заволодіння грошовими коштами громадян з використанням мережі Інтернет – шляхом розміщення неправдивих повідомлень про продаж речей, зокрема, мобільних телефонів, весільних суконь, велосипедів, деталей до автомобілів, домашніх тварин через великі Інтернет-аукціони або фальшиві віртуальні магазини.

При цьому, однією із умов отримання бажаної речі є попередня оплата замовленого товару шляхом перерахування коштів на вказаний шахраями банківський рахунок. Проте, в подальшому, після перерахування коштів, громадяни товар так і не отримують, а зв'язок із так званими продавцями зникає.

Сприяють Інтернет-шахраям недосвідченість та довірливість споживачів. Тому, аби не стати жертвами шахраїв, необхідно ретельно вибирати та перевіряти потенційних продавців товару, який ви обрали у Інтернет-магазині, та бути обачними про його купівлі.

Щоб уникнути неприємностей, здійснюйте оплату лише після доставки товару, і в жодному разі не повідомляйте продавцям або тим, хто називається працівником банку, конфіденційної інформації та кодів. Такі прості правила є надійним способом уникнути шахрайських дій та отримати бажаний товар.

Окрім того, варто пам‘ятати, що шахраї діють також і коли Ви самі продаєте товари за допомогою мережі Інтернет. Дуже часто зловмисники пропонують продавцям підійти до банкомату, де з використанням кредитної карти шляхом введення різного роду команд, шахрайським способом заволодівають коштами, наявними на рахунку потерпілих. Тому, якщо у Вас знайшовся покупець на Ваш товар, то щоб отримати від нього грошові кошти, Вам зовсім не потрібно іти до банкомату і виконувати за вказівкою такого "покупця" незрозумілі операції. Для людини, яка добросовісно хоче купити товар, достатньо знати лише номер банківської карти, куди можна перерахувати кошти.

Зазвичай кібер-шахраї вправно маскуються, а тому затримати їх виявляється не просто. Між тим, покарання за їхні шахрайські дії чимале - аж до 12 років позбавлення волі.

Проте будь-яким неприємностям легше запобігти, ніж потім довго ще відчувати їхні наслідки. Відтак, будьмо уважні та обережні, аби не втрапити на гачок до шахраїв!

Прес-служба прокуратури області Get the Flash Player to see this player. url=/userfiles/flash/VolynVideo/VideoPVO14/internet-chahraistva.flv iurl=/userfiles/image/Volyn/logo2.jpg width=640 height=480 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false var s1 = new SWFObject("/fckeditor/editor/plugins/flvPlayer/flvplayer.swf","single","640","480","7"); s1.addVariable("width","640"); s1.addVariable("height","480"); s1.addVariable("autostart","false"); s1.addVariable("file","/userfiles/flash/VolynVideo/VideoPVO14/internet-chahraistva.flv"); s1.addVariable("repeat","false"); s1.addVariable("image","/userfiles/image/Volyn/logo2.jpg"); s1.addVariable("showdownload","false"); s1.addVariable("link","/userfiles/flash/VolynVideo/VideoPVO14/internet-chahraistva.flv"); s1.addParam("allowfullscreen","true"); s1.addVariable("showdigits","true"); s1.addVariable("shownavigation","true"); s1.addVariable("logo",""); s1.write("player654915");
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ