Анатолій Вітів: "Девальвація гривні б'є по кишені кожного українця й ставить під сумнів репутацію нового глави НБУ"

Анатолій Вітів: "Девальвація гривні б'є по кишені кожного українця й ставить під сумнів репутацію нового глави НБУ"

07.08.14 08:39 0 685
Останні коливання на валютному ринку і стрімке зростання курсу долара та евро ставлять під сумнів здатність нового глави НБУ Валерії Гонтаревої адекватно реагувати на виклики фінансового ринку і завдають удару по життєвому рівню українців. Про це 6 серпня 2014 року заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Анатолій Вітів.

"Останні два-три тижні, після періоду відносної стабілізації, ми знову спостерігаємо стрімке зростання курсу долара та евро. Долар зріс від позначки 11,7 гривень до 12,5 гривень, евро – від 15,75 до 16,7 гривень. Замість обіцяної фінансової стабілізації та зміцнення гривні відбувається її подальша девальвація. Раніше нам казали: зачекайте, надійдуть гроші МВФ – і гривня зміцниться. Гроші надійшли, а фінансовий ринок лихоманить. Я хочу нагадати керівництву НБУ, що знецінення гривні – це не просто цифри чи суха статистика. Ріст курсу чужоземних валют зумовлює новий виток зростання цін усередині України. Нинішня бездіяльність і безпорадність НБУ – це прискорена інфляція і падання життєвого рівня населення. Знецінення гривні б'є по кишені кожного українця", – наголосив народний депутат Анатолій Вітів.

Свободівець підкреслив, що очільниці НБУ не варто спекулювати на поточній політичній ситуації, пояснюючи цим падіння курсу гривні: "Те, що відбувається на фінансовому ринку України, є незрозумілим не лише для пересічних українців, але й для експертів, які не можуть пояснити логіку дій національного регулятора. І тут не потрібно спекулювати поточною політичною ситуацією чи достроковими парламентськими виборами. На жаль, поки що ми не побачили здатності нової глави НБУ Валерії Гонтаревої втримати ситуацію під контролем, адекватно реагувати на виклики і забезпечити зміцнення та стабілізацію курсу національної валюти. Бо нова хвиля девальвації і нестабільності на міжбанку – це новий ріст цін на товари широкого вжитку. І хтось за це має відповідати".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Леонід Бицюра: "Триває ...
Наступна новина: Погода в Україні на четвер, ...

КОМЕНТАРІ