Мистецтво революції на РеспублікаФест

Мистецтво революції на РеспублікаФест

07.08.14 08:17 0 646
Завдяки фестивалю «Республіка» у депресивних спальних районах міста Кам’янця-Подільського з’явилося понад 30 велетенських малюнків на фасадах будинків. За три роки, що існує фестиваль місто обмальовували митці з 8 країн світу.

Гроші на малюнки є завдяки музичній частині фестивалю, усі кошти, отримані від продажу квитків, йдуть на створення муралів на будинках. Тож кожна людина купуючи квиток на фестиваль допомагає створювати малюнки у різних районах міста.

Цього року організатори збирають кошти на графіті «Запальний танок», яким планують прикрасити фасад 5 поверхового будинку. Малюватимуть художники з арт-групи «DRUGYJ FRONT», які створювали свої картини під час подій на Майдані.

Гроші збирають тут – http://biggggidea.com/project/687/

Кожен небайдужий може пожертвувати суму від 1 гривні. Аби втілити проект потрібно щонайменше 10500 гривень.

На що підуть гроші?

На фарбу, на гідравлічний підйомник, на аренду приміщень для виставки, на організацію приїзду художників.

Фестиваль «Республіка» це автономний проект який не співпрацює з політичними партіями, також ми немаємо жодного джерела фінансування, окрім коштів з продажу квитків. Нам дуже важлива ваша підтримка в цьому проекті, завдяки нашим спільним зусиллям в спальному районі міста з’явиться ще один арт-об’єкт, а люди які приїдуть на фестиваль «Республіка» з різних регіонів України та інших країн світу, зможуть переглянути, ознайомитись або пригадати революційні події, які відбувалися на Майдані.

Далі у планах впровадити проект в інших містах України. Наразі ведемо перемови з Хмельницьким, Львовом, Києвом, Полтавою.

Софія ПРИХОДЬКО

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Попередження про ...

КОМЕНТАРІ