На Хмельниччині всебічна підтримка переселенців - пріоритет роботи обласної влади

На Хмельниччині всебічна підтримка переселенців - пріоритет роботи обласної влади

07.08.14 09:20 0 688
6 серпня 2014 року відбулася зустріч заступника голови керівника-апарату обласної державної адміністрації Лесі Стебло з членами Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача МОМ. У 2001 році Україна звернулась із запитом про надання їй статусу країни-члена МОМ, і у 2002 році Парламент України ратифікував угоду про членство нашої держави в організації.

Діяльність Представництва спрямована на сприяння усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті. Максимізація цих можливостей й зведення до мінімуму проблем, викликаних міграційними переміщеннями – це ідейні принципи всіх заходів і програм, які реалізує організація. При цьому, Представництво МОМ в Україні продовжує протидіяти торгівлі людьми, надавати допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні його системи управління міграційними процесами та розробляти політику у галузі охорони здоров’я, яка б враховувала мігрантів.

Представництво МОМ в Україні також долучається до вивчення і стимулювання створення легальних каналів працевлаштування для українських трудових мігрантів, використання потенціалу розвитку міграції та інтеграції етнічних меншин, поширення інформації для мігрантів, управління міграційними переміщеннями, популяризації культурного розмаїття та протидії ксенофобії і нетерпимості.

Отож, зустріч відбулася з метою обговорення поточних проблем, що стосуються внутрішньо переміщених осіб, а також державної та інших видів підтримки, яка їм надається. Станом на 05.08.2014 в Хмельницькій області зареєстровано 1320 переселенців із АРК та сходу України.

«Докладається максимум зусиль, щоб створити комфортні умови для людей, які з незалежних від них обставин вимушені покидати свої домівки», - наголосила Леся Стебло.

Тому, органи влади приймають активну участь у вирішенні соціально-побутових проблем, а саме: надання житла, зняття з реєстрації, реєстрації місця перебування або проживання, видачі паспортів громадян України, паспортів для виїзду за кордон, переведення, призначення і виплати соціальних допомог, сприяння працевлаштуванню, надання медичної допомоги та ін.

Леся Стебло зазначила, що двері посадовців завжди відкритті для населення – проводяться зустрічі із громадянами та працюють гарячі телефонні лінії. На разі скарг не було, навпаки люди висловлюють вдячність та зізнаються, що й не очікували такого прийому. Відношення подолян спонукає переселенців з АРК та сходу України залишатися тут назавжди. Вони переконують власним прикладом, що разом ми переможемо будь-які труднощі, адже ми Єдина Країна!

Наприкінці заходу, представники Представництва МОМ в Україні подякували за надану їм інформацію, та підкреслили, що на Хмельниччині робота ведеться ефективно. Дане обговорення є надзвичайно корисним, адже допомагає спрямувати свої сили на більш проблемні питання, які потребують вирішення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ