На Хмельниччині члени Регіонального штабу вирішували проблеми, що можуть виникнути в осінньо-зимовий період у внутрішньо переміщених людей

На Хмельниччині члени Регіонального штабу вирішували проблеми, що можуть виникнути в осінньо-зимовий період у внутрішньо переміщених людей

07.08.14 08:24 0 606
6 серпня в залі засідань Головного управління ДСНС У Хмельницькій області під головуванням заступника начальника Головного управління – Керівника регіонального штабу Віктора Кривого відбулось чергове засідання регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. На засіданні були присутні представники громадських організацій, які проінформували про свою діяльність на території області.

Насамперед, Віктор Кривий зауважив, що на території області перебуває 1320 громадян із АР Крим та районів проведення антитерористичної операції. Більшість із них проживає у приватних помешканнях, значна кількість у гуртожитках та закладах соцзахисту. Також у Реєстрі житла для переселенців на території області визначено 203 об’єкта різних форм власності, в яких можливе розміщення ще 2043 особи. Віктор Кривий звернув увагу членів Штабу на актуальні проблеми та своєчасність їх вирішення з метою забезпечення належних соціальних умов для внутрішньо переміщених громадян.

У ході засідання учасники обговорили соціальне забезпечення громадян. Так, заступник директора Департаменту науки та освіти Хмельницької облдержадміністрації Антоніна Харчук наголосила, що люди, які проживають у гуртожитках професійних навчальних закладів, підписали договори лише до 20 серпня, а після цієї дати вони повинні залишити ці помешкання. Тому що, незабаром, у кімнати цих гуртожитків будуть поселятись студенти. Також, із початком нового навчального року, виникає ще одне питання – зарахування 172 дітей до загальноосвітніх навчальних закладів та дитсадочків. Варто зауважити, що до цих установвлаштовані132 дитини, з них 33 – у дитсадочки, 98 - у загальноосвітні школи.

Представник від Управління Державної міграційної служби Наталя Рожкова зазначила, що внутрішньо переміщеним громадянам обов’язково необхідно реєструватись, це дасть змогу отримати соціальну допомогу. Також для реєстрації необхідна згода і тих громадян, які надають прихисток. Наразі Державною міграційною службою зареєстровано місце проживання 74 осіб, місце тимчасового перебування – 232 громадян, знято з реєстраційного обліку з місця проживання 52 особи.

Заступник начальника Управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Світлана Пасічник запропонувала до вивчення житлових умов, де можливе проживання тимчасових переселенців, долучити органи місцевого самоврядування. Адже питання щодо забезпечення належних умов проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період надзвичайно актуальне.

За результатами засідання Штабу підготовлено Протокол, який направлено для виконання у відповідні установи та організації. «Коли прийде зимовий період в умовах військової агресії, кожна людина має бути обігрітою, тому ми повинні оперативно вирішити питання щодо опалення приміщень, у яких проживають люди», - відмітив Віктор Кривий.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Очисні споруди ...

КОМЕНТАРІ