На Хмельниччині питання проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період обговорювались під час роботи Міжвідомчого координаційного штабу

На Хмельниччині питання проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період обговорювались під час роботи Міжвідомчого координаційного штабу

07.08.14 09:01 0 672
5 серпня у залі для відеоконференцій Хмельницької філії ВАТ «Укртелеком» члени Регіонального штабу взяли участь у черговому засіданні Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Засідання пройшло під керівництвом віце-прем'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана. Також участь у відеоконференції взяли Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, його заступник Василь Стоєцький, представники профільних Міністерств, Департаментів та відповідних служб.

Володимир Гройсман зауважив, що на нагальним є питанням забезпечення належних умов проживання тимчасово переміщених осіб в осінньо-зимовий період. «Ми повинні зробити все можливе і не можливе, адже коли прийде зима в умовах військової агресії, кожна людина повинна бути обігріта», - продовжив він.

Заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький повідомив, що з районів проведення антитерористичної операції в інші регіони вже переселені 67 358 людей, у тому числі, 23 578 дітей, 8 506 інвалідів і літніх людей. Найбільш перевантаженими областями залишаються Київська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Полтавська та Львівська. Найменша кількість розселених у Волинській, Тернопільській, Рівненській та Чернівецькій областях. Також, крім транзитних пунктів поблизу Красноармійська та Волновахи Донецької області та Сватового Луганської області, 31 липня відкрито ще два таких пункти – у смт. Дачне Донецької області та м. Щастя Луганської області. Вони вже працюють, їх працівники цілодобово надають допомогу з розміщення людей та вирішують питання про подальшу відправку до місць тимчасового безпечного проживання.

Володимир Гройсман доручив Регіональним штабам провести інвентаризацію приміщень, у яких планується поселення людей, а також відмітив, що у цих помешканнях неодмінно має бути електроенергія, вода та опалення. Під час наступної зустрічі, яку запланували провести наступного тижня, кожен очільник регіону має подати конкретні пропозиції щодо вирішення питання проживання людей у осінньо-зимовий період. Крім того, зазначив, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні всебічно сприяти в роботі Регіональних штабів з питань соціального забезпечення громадян, які внутрішньо переміщаються у межах країни.

Підсумовуючи обговорене під час Міжвідомчого координаційного штабу, начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух зауважив, що Хмельниччина увійшла до числа тих областей, які визнані кращими щодо розміщення громадян, які прибули з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. «В реєстрі житла для переселенців на території області визначено 203 об’єкта різних форм власності, в яких можливе розміщення 2043 осіб. Нагальним питанням на сьогоднішній день для нас є вивчити житлові умови, щоб люди могли себе комфортно почувати в осінньо-зимовий період. Нехай краще менше буде цих помешкань, але вони будуть придатні для проживання», - продовжив він.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ