Лише 3% росіян звинувачують Путіна у погіршенні відносин з Україною, – опитування

Лише 3% росіян звинувачують Путіна у погіршенні відносин з Україною, – опитування

07.08.14 08:49 0 701
Більше половини росіян – 55% – негативно налаштовані по відношенню до українців.

Про це свідчать результати опитування російського Левада-центру.

40% опитаних розглядають відносини між Росією і Україною як «ворожі», 39% – «напружені». Росіяни – 85% – покладають відповідальність за погіршення відносин між країнами на владі України.

Тільки 3% опитаних вважають Росію винною у погіршенні відносин.

85% росіян звинувачують Україну в погіршенні відносин

«Позитивне ставлення до Білорусі тримається на стабільно високому рівні. Вирівнятися позитивне сприйняття Грузії, чому сприяла відсутність антигрузинської риторики в останні роки в російських ЗМІ», – зазначає Левада-центр.

Відповідаючи на питання, з яких часів існує Україна, як держава, 31% росіян відповіли, що з часів розпаду СРСР, 17% – з часів Київської Русі, 17% – з моменту утворення Української Радянської Соціалістичної Республіки.

Опитування проведено 18-21 липня 2014 за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

У випадках, коли респондентам пропонувалося вибрати одну відповідь, сума відсотків може відхилятися від 100% на ± 2% в результаті помилок округлення.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 200 тисяч заяв ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ