Протизаплідні таблетки можуть спричинити рак грудей

Протизаплідні таблетки можуть спричинити рак грудей

07.08.14 08:43 0 715
Нове дослідження показало: оральні контрацептиви, що містять високі дози естрогену, а також деякі засоби з іншим складом, підвищують ризик розвитку раку молочної залози.

Про це інформує Science World Report.

Дослідники вивчили понад 1100 жінок з раком молочної залози. Вчені зібрали дані про протизаплідні засоби, у тому числі їхні назви. Вони виявили, що використання оральних контрацептивів підвищувало ризик виникнення раку молочної залози на 50%.

«Наші результати свідчать: використання сучасних оральних контрацептивів протягом року пов’язане зі збільшенням ризику розвитку раку молочної залози. Ступінь ризику залежить від складу протизаплідного засобу», – говорить дослідник Елізабет Ф. Бібер.

Протизаплідні таблетки, що містять високі дози естрогену, збільшують ризик розвитку раку молочної залози у 2,7 рази. Засоби з помірним вмістом естрогену підвищують ризик в 1,6 рази. Контрацептиви, до складу яких входить етинодіол діацетат, збільшують ризик у 2,6 рази. Комбіновані таблетки, що містять у середньому 0,75 міліграма норетіндрону підвищують ризик у понад 3 рази.

Медики зазначають, що для більш точних результатів необхідні подальші дослідження. Рак молочної залози рідко зустрічається серед молодих жінок. До того ж, в оральних контрацептивів є численні переваги для здоров’я, які необхідно враховувати.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затверджено схеми ...
Наступна новина: У Тернополі «Алею зірок» ...

КОМЕНТАРІ