На Львівщині опрацюють механізм відшкодування відсоткових ставок за кредитами з енергозбереження для ОСББ

На Львівщині опрацюють механізм відшкодування відсоткових ставок за кредитами з енергозбереження для ОСББ

07.08.14 08:26 0 693
6 серпня перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник спільно з головою Львівської обласної ради Петром Колодієм та заступником голови облради Валерієм П’ятаком взяли участь у нараді щодо реалізації в 2014 році Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки.

Основне питання, яке було обговорено під час наради - внесення змін до Програми щодо впровадження відшкодування відсоткових ставок за кредитами, отриманими на здійснення заходів з енергозбереження для об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) на базі Програми енергозбереження для населення Львівщини.

Перший заступник голови ОДА Йосиф Ситник наголосив, що при наданні таких кредитів одним із критеріїв їх отримання має бути реальне зменшення потреби споживання газу, світла та інших енергоносіїв ОСББ.

За його словами, Львівська ОДА доручила ПАТ «Львівгаз» підготувати пропозиції щодо зменшення 50% видатків громадян – власників будинків на вартість оплати технічної документації при заміні газового обладнання у приватних будівлях та оплати за встановлення та монтаж систем опалення у будинках.

«За зміни у техдокументації зараз наші мешканці платять 1,5-2 тис грн, а це третина вартості енергозберігаючого котла. Тому доручено цю вартість зменшити, щоб люди змогли в короткі терміни встановити в своїх оселях економічно ефективне енергозберігаюче обладнання», – зазначив Йосиф Ситник.

За підсумками наради прийнято рішення опрацювати механізм відшкодування відсоткових ставок за кредитами, отриманими на здійснення заходів з енергозбереження для об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Довідково:

В області діє Програма енергозбереження для населення Львівщини, яка передбачає видачу мешканцям області кредитів на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 15 відсотків річних в національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та 20 відсотків за кредитами, отриманими на заходи орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії.

За Програмою енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки, станом на 31 липня 2014 року видано 390 кредитів на суму 5,3 млн. грн., з обласного бюджету відшкодовано 917,2 тис. грн.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Sinoptik: Погода у Львові ...

КОМЕНТАРІ