Відпочинок на воді та в лісі під пильним контролем прикарпатських рятувальників

Відпочинок на воді та в лісі під пильним контролем прикарпатських рятувальників

07.08.14 08:22 0 581
На Івано-Франківщині купальний сезон у розпалі. Прикарпатці із задоволенням проводять дозвілля на берегах річок, ставків та озер. Дотримуються ж відповідних правил безпеки, на жаль, не усі. Наслідки такої поведінки досить невтішні: з початку року в області зареєстровано уже 24 випадки загибелі на воді, серед загиблих – одна дитина.

Щоб запобігти подальшим трагедіям та навчити краян безпечно відпочивати, рятувальники проводять профілактичні рейди місцями масового відпочинку людей на водоймах. Вони пояснюють, що у кожної водойми – свої особливості, кожна таїть у собі якусь небезпеку. Та основні правила безпеки для відпочиваючих залишаються незмінними: правильний вибір місця для купання, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Особливу увагу учасники рейдових груп звернули на батьків, котрі відпочивають з дітьми: наголосили дорослим на необхідності особливого піклування про безпеку дитини під час відпочинку на березі водойми.

Крім того, відпочивальникам вручили застережливі листівки та спеціальні головні убори з символікою служби для захисту від неймовірної спеки.

Такі заходи за ініціативи керівництва Управління ДСНС в області будуть проводитися й надалі, адже людське життя – найбільша цінність, тому до його збереження потрібно ставитися надзвичайно відповідально.

Справжнім лихом є пожежі в екосистемах, котрі у спекотне літо для Прикарпаття – далеко не дивина. До них може спричинити недбало кинутий на траву недопалок, залишене непогашеним багаття, та найчастіше – спалення сухої трави чи стерні. На Івано-Франківщині з початку року зареєстровано уже дві пожежі у лісі, чотири – на сільгоспугіддях, 317 – на відкритій території, коли горіла суха трава і сміття.

Рятувальники посилюють масово-роз’яснювальну роботу серед населення, щоб пояснити людям наслідки, до яких призводять пожежі в лісах. Профілактичний рейд лісовими масивами провели працівники Управління ДСНС в області.

Відпочивальників спекотного дня в лісах виявилося чимало. Людям нагадали про правила пожежної безпеки у лісових масивах, пояснили, чому їх дотримання є обов’язковим, нагадали про адміністративну відповідальність на випадок їх порушення та вручили застережливі листівки.

Схожий профілактичний рейд організували й працівники Тисменицького райвідділу Управління ДСНС в області разом із фахівцями державного підприємства «Івано-Франківськлісгосп».

У найближчі дні на території України очікується спекотна погода. У зв'язку з цим на Прикарпатті можливий найвищий, п’ятий, клас пожежної небезпеки. Тому такі профілактичні рейди проводитимуться й надалі, адже їхня ефективність у боротьбі з пожежами в екосистемах є безумовною. Після розмов із рятувальника й лісівниками люди уважніше ставляться до власної безпеки та збереження навколишнього середовища.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: бійці 6-го ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ