В Житомирській області міжнародна атестація “чотирилапих рятувальників”

В Житомирській області міжнародна атестація “чотирилапих рятувальників”

07.08.14 12:45 0 678
Кінологи ДСНС України разом зі своїми вірними “чотирилапими” вихованцями щоразу, під час ліквідації надзвичайних ситуацій доводять свій професіоналізм та вправність. Це, насамперед, результат постійних тренувань: українські собаки-рятувальники відпрацьовують пошук постраждалих під техногенним завалом, пошук заблукалих у лісі та пошук людини по сліду.

Позитивні результати роботи кінологів та їхніх вихованців – це години, дні, місяці напружених тренувань. Адже собаки, як і рятувальники, постійно повинні підтверджувати свій професіоналізм. Саме тому кінологи з собаками щорічно проходять атестацію, проводять навчання, щоб отримати допуск до ведення рятувальних робіт.

Атестація “чотирилапих” проводиться відповідно до Міжнародних тестувальнихстандартів. Ці стандарти для собак-рятувальників - IPO-R, включають наступні категорії і рівні: Слід В - RH-F B, Ліс В- RH-F B, Завал В - RH-F B.

16 кінологічних розрахунків Кінологічного центру Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України(м. Ромни, Сумська область) пройшли атестацію по класу «В», що надає їм право брати участь у міжнародних рятувальних операціях.

Кожен кінолог може почати з будь-якої категорії, або з тесту на придатність на Рівні А. Участь в тестуванні Рівня В обумовлюється тим, чи кінологічний розрахунок здав Рівень А з відповідної категорії. Після невдачі на тестуванні, повторна перездача випробування з цієї категорії відбувається через 5 днів.

Аби брати участь у тестуванні, собака повинна досягти необхідного мінімального віку: тест на придатність - 14 місяців, тест А - 18 місяців, тест - 20 місяців.

Тестування призначене для кваліфікації кожної собаки в своїй області застосування. Успішне завершення тесту є доказом належного навчання собаки в даній дисципліні. Це одна з основних вимог для визначення готовності до дій за призначенням.

Під час атестації комісія визначає особу собаки через перевірку татуювання або мікрочіпа. Собак, які не мають ідентифікації, повинні бути описані в документі приймаючою стороною організації IRO, а саме чинним суддею.

Під час тестування собаки повинні продемонструвати вміння виконувати команди, швидко реагувати на поставлені завдання. Якщо собака показує погану слухняність, суддя дає кінологу три спроби відкликати собаку. Якщо ця вправа буде виконана після другої команди, вправа буде оцінена двома очками. Якщо собака не проявляє слухняності після третьої голосової команди, вправа повинна бути припинена. Суддя визначає момент для голосової команди.

Суддя має право припинити тестування, якщо цілком ясно, що собака поганопідготовлена, відображає недостатню готовність до роботи, знаходиться не під контролем свого кінолога, або, якщо чітко визначаються її фізичні обмеження. Суддя має право дати попередження кінологу. Після першого попередження 5 балів буде знято, після другого попередження дисципліну буде припинено і оцінено як незадовільно. Серйозна неспортивна поведінка кінолога, або агресивна поведінка собаки, надає право судді для негайної дискваліфікації.

У разі успішного проходження тестування кінолог та його вихованець мають право брати участь у пошуково-рятувальних операціях, залежно від категорії, що присвоєна собаці.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Область має ...
Наступна новина: Під Харківською міськрадою ...

КОМЕНТАРІ