Чернігів: Чи на часі перейменування вулиць?

Чернігів: Чи на часі перейменування вулиць?

07.08.14 15:14 0 763
Площа Небесної Сотні, площа Авіаторів, вулиця Козацької слави та вулиця імені Олексія Коновалова можуть з’явитися в Чернігові. Про ці та інші пропозиції, отримані від громадськості, йшлося на засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова на чолі з секретарем міської ради, головою комісії Владиславом Кухарем.

Зокрема, більшістю голосів комісія ухвалила внести на розгляд виконкому міської ради пропозиції щодо перейменування площі Леніна (на перетині проспектів Миру та Перемоги, навпроти готельного комплексу «Україна») на площу Небесної Сотні та щодо відновлення назви парку біля Залізничного вокзалу і присвоєння найменування «Парк культури і відпочинку «Залізничний».

Питання про присвоєння частині території, де розташований макет літака МІГ-21 по вулиці Стрілецькій, 1, найменування площа Авіаторів, перейменування вулиці 50 років ВЛКСМ на вулицю імені Олексія Коновалова, офіцера Чернігівського батальйону територіальної оборони, який трагічно загинув у зоні проведення Антитерористичної операції, вулиці Одинцова на вулицю Козацької слави, вулиці 50 років СРСР на вулицю Липову комісія вважає доцільним розглянути після проведення ініціаторами перейменування відповідної роботи серед мешканців цих вулиць із метою вивчення їхньої думки, як того вимагають Статут міста та Положення про громадські слухання.

Учасники засідання вважають, що перейменування вулиць обласного центру зараз не на часі, адже воно потягне незаплановані фінансові витрати, яких місто собі не може дозволити. «Те, що комісія рекомендує на розгляд виконкому – площа Небесної Сотні та відновлення назви Залізничного парку, - якраз таки не потребує додаткових затрат. Решта ж пропозицій повинні спочатку знайти підтримку в мешканців відповідних вулиць», - уточнив В. Кухар.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Перших потерпілих в АТО ...

КОМЕНТАРІ