Юні артисти «Сонечка» представлятимуть у Європі Україну

Юні артисти «Сонечка» представлятимуть у Європі Україну

07.08.14 08:04 0 624
6 серпня 40 юних артистів уславленого хореографічного ансамблю «Сонечко» вирушили у поїздку до Європи. З концертами вони побувають у Польщі, Австрії та Італії і повернуться до Житомира 24 серпня, у День Незалежності України.

Як повідомив директор школи Михайло Гузун, юні артисти представлять спеціально підготовлену програму патріотичного й національного спрямування. Під час виконання танців будуть задіяні українські прапори, вишиванки, звучатиме гімн держави, гасла «Слава Україні!», «Україна – це Європа!», «Слава українському народу!». це особливо актуально, тому що юні артисти представлятимуть не тільки Житомирщину, а й всю нашу державу.

«Використання української символіки під час виступів колективу – це давня традиція, – зауважує начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський. – Так само традиційними стали поїздки колективу у літні місяці до Старої Європи». Посадовець вважає, що мистецтво «Сонечка» вже давним-давно стало європейським.

Концертне турне дитячого танцювального колективу традиційно фінансується за кошти міської ради і обласного бюджету.

Артисти «Сонечка» нещодавно повернулися з Ізраїлю, з м. Карміель, де разом з представниками 11 країн світу брали участь у фестивалі. «Сонечко» було першим дитячим танцювальним колективом з України за всю історію країни. «Нам було дуже приємно виконувати почесну місію посланців миру. Від нас жителі країни дізнавалися, що відбувається зараз в Україні. Ми розповідали, що живемо у справжній європейській державі, яка хоче бути незалежною», - з гордістю каже Михайло Гузун.

Кожна поїздка – це хвилювання, перш за все для батьків, які прийшли проводити юних танцюристів. Мати 17-річної Даші Гопаченко теж хвилюється, але знає, що «Сонечко» не підведе. Діти завжди приїжджають з нагородами, подарунками і незабутніми враженнями. Окрім концертів, їм вдається відпочити, покупатися в басейні, побувати на екскурсіях.

Чекаємо житомирських танцюристів з новими перемогами і гарними враженнями!

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ