В Чернігівській області міжвідомчий координаційний штаб вирішує питання проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період

В Чернігівській області міжвідомчий координаційний штаб вирішує питання проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період

07.08.14 14:15 0 683
Забезпечення належних умов проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період та можливості розселення жителів Сходу по регіонам України обговорювали 5 серпня на засіданні Міжвідомчого координаційного штабу у Кабінеті Міністрів України під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана. На засіданні був присутній Голова ДСНС України Сергій Бочковський, керівник Міжвідомчого координаційного штабу, заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький, керівники регіональних штабів, представники місцевих органів виконавчої влади та члени штабів, які в режимі відеоконференції доповіли присутнім про стан вирішення питань соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

Відкриваючи засідання, Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що основне завдання, яке нині покладено на Міжвідомчий координаційний штаб, є створення комфортних умов для кожної людини, яка нині тимчасово проживає на території певного регіону України. Керівники регіональних штабів повинні оперативно вирішити питання щодо обігріву приміщень, у яких проживають люди, у осінньо-зимовий період.

“Коли прийде зимовий період в умовах військової агресії, кожна людина має бути обігрітою. Тут мова про особисту відповідальність кожного керівника області. Питання принципове, знаходиться на особистому контролі Президента і Прем`єр-міністра України, і наше завдання не як чиновників, а я к людей – забезпечити належні умови перебування тимчасово переміщених осіб в цей період”, – наголосив Володимир Гройсман.

У свою чергу, керівник Міжвідомчого координаційного штабу доповів присутнім, що з району проведення АТО до інших регіонів переселено (і взято на облік регіональними штабами) 67 тис. 358 осіб, у тому числі, 23 тис. 578 дітей, 8 тис. 506 інвалідів та осіб похилого віку. Протягом останнього тижня кількість переміщених становить в середньому понад 1,5 тис. осіб щоденно і має тенденцію до збільшення. Найбільш складна ситуація щодо розміщення громадян, організації їх життєзабезпечення – у м. Київ (15,6 тис. осіб), Харківській (10,8 тис. осіб), Дніпропетровській (8,6 тис. осіб), Запорізькій (7,8 тис.), Одеській (6,6 тис.), Полтавській (4,9 тис.) та Львівській (4,5 тис.) областях. Найменша кількість розселених у Волинській (659 осіб), Тернопільській (668 осіб), Рівненській (798 осіб) та Чернівецькій (597 осіб) областях.

“Штаб й надалі організовує переміщення мешканців східних регіонів з районів проведення АТО. Нині ми організовуємо розміщення людей саме у найменш заселених регіонах країни. Проживання людей у осінньо-зимовий період, є питанням номер один для Штабу, що взаємодіє з місцевими адміністраціями, громадськими організаціями з питань надання допомоги щодо обігріву та обладнання приміщень до зимового періоду. Також вирішуються питання щодо повернення жителів Сходу до звільнених від терористів міст. Рятувальники працюють у Луганській та Донецькій областях аби якнайшвидше відновити інфраструктуру звільнених міст”, - зазначив Василь Стоєцький.

Наступне засідання штабу, де кожна область має надати конкретні пропозиції щодо вирішення нагального питання, відбудеться за тиждень. Також буде проведена зустріч з головами адміністрацій, під час якої кожен очільник регіону має подати конкретні пропозиції щодо вирішення питання проживання людей у осінньо-зимовий період.

За результатами перевірки умов проживання в регіонах жителів зі Сходу України та Криму Віце-прем`єр-міністр доручив сформувати виїзну комісію в Суми, де зафіксовано найбільшій відсоток тимчасово виділених для тимчасово переміщених осіб житлових об’єктів, що не відповідають необхіднім нормам через відсутність холодної та гарячої води, опалення, каналізаційних систем.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: ВООЗ: кількість померлих ...

КОМЕНТАРІ