Очисні споруди Тернопільщини планують реконструювати

Очисні споруди Тернопільщини планують реконструювати

07.08.14 08:25 0 1223
Про будівництво та реконструкцію очисних споруд на Тернопільщині йшлося під час зустрічі заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри з представниками проектних організацій - приватного акціонерного товариства «Тернопільводпроект» (м. Тернопіль) та приватного підприємства «Екологія» (м. Полтава).

«Однією з найголовніших екологічних проблем краю є стан каналізаційних очисних споруд на території області, - наголосив Леонід Бицюра. - У деяких районах вони відсутні, у деяких – непридатні для експлуатації, зруйновані і продані чи не працюють, або мають застарілу проектно-кошторисну документацію. Відсутність необхідних споруд та механізмів призводить до забруднення навколишнього середовища».

За словами Леоніда Олексійовича, першим кроком вирішення проблеми є розробка проектно-кошторисної документації. Допомогти в у цьому готові представники ПРаТ «Тернопільводпроект» (м. Тернопіль) та ПП «Екологія».

Довідково: Природоохоронне підприємство "Екологія" створене в 1990 році з метою впровадження в життя новітніх відчизняних біотехнологій очистки господарсько-побутових та промислових стічних вод. За цей період фахівцями підприємства було введено в експлуатацію понад об’єктів 400. Технологія біологічної очистки, розроблена фахівцями підприємства, в 2000 році була відмічена Державною премією України в сфері науки та техніки. Ця запатентована технологія лягла в основу створення установки очистки стічних вод "Джерело". Підприємство має багаторічний досвід роботи у районах Тернопільщини.

Приватне акціонерне товариство "Тернопільводпроект" діє в Тернополі з 14 грудня 2011 року. Раніше це була проектна водогосподарська організація -Тернопільська проектно-вишукувальна експедиція інституту "Укрдіпроводгосп"

По проектно-кошторисній документаціі інституту в Тернопільській області побудовано понад 800 ставків і водосховищ, осушено 160 тис. га перезволожених земель, розчищено сотні кілометрів потічків і річок, побудовано тисячі мостів і містків через річки, канали, благоустроєні джерела, понад 4 тисячі артсвердловин для водопостачання, водогони і каналізаційні мережі.

В Тернополі за проектами інституту побудовано гідропарк "Топільче", рекуструйовано шлюз Тернопільського ставу, розроблений проект на санітарні зони водозабору №1 м.Тернополя, визначена оцінка впливу на навколишнє середовище першого і другого водозаборів м.Тернополя.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині члени ...
Наступна новина: Рівненщина: при сплаті ...

КОМЕНТАРІ