На Тернопіллі державна допомога цього року зросла

На Тернопіллі державна допомога цього року зросла

07.08.14 08:01 0 747
У порівнянні із першим півріччям минулого року державна допомога зросла на 115,4 млн гривень. За данними департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації розмір різних видів соціальних допомог збільшився на 21% і становить 661,8 млн. гривень.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту соціального захисту населення ОДА Володимир Івахов, під час робочої зустрічі з першим заступником голови Іваном Крисаком 6 серпня, зазначив, що призначення всіх видів державної соціальної допомоги проводиться відповідно до вимог діючого законодавства, у встановленні терміни. Заборгованість станом на по виплаті відсутня.

«На державну допомогу сім’ям з дітьми здійснили 399,3 млн гривень нарахувань. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх розмір зріс на 44,7 млн гривень. На державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям - 154,6 млн гривень, це на 56,7 млн гривень більше, ніж торік. Середній розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у малозабезпечених багатодітних сім’ях становить 3076,0 гривень», - зазначив Володимир Івахов.

На державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам здійснено нарахувань на суму 88,8 млн гривень. Тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину, або місце проживання їх не відоме, нараховано у розмірі 5,4 млн. гривень. Також 13,7 млн гривень виділили на щомісячну грошову допомогу особам, які проживають разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу. Ці показники також є вищими, ніж у минулі роки.

«Незважаючи на складну ситуацію у країні, обов’язкові платежі виконують у повному обсязі, - зауважив Іван Крисак. – Стан виплати державних соціальних допомог перебуває на постійному контролі департаменту. Налагоджено взаємодію з керівництвом Головного управління Державної казначейської служби у Тернопільській області».

Щоб забезпечити виплати державних соціальних допомог у серпні 2014 року місцеві управління соціального захисту населення в термін до 5 серпня подали заявку на 85 млн гривень до фінансових органів.

«Ми провели селекторну нараду із начальниками місцевих управлінь 18 липня 2014 року. За її результатами зобов’язано забезпечити підготовку та передачу до територіальних підрозділів Державної казначейської служби України виплатних документів для своєчасного перерахування сум призначених допомог на поштові відділення та рахунки одержувачів в установах уповноважених банків», - додав Володимир Івахов.

Довідково:

Станом на 01 липня 2014 року на обліку в управліннях соціального захисту населення області перебувало 96,4 тис одержувачів різних видів державних соціальних допомог, що на 7,8 тис одержувачів більше, ніж у відповідному періоді 2013 року.

Державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям отримувало 10,6 тис сімей, у тому числі майже 4 тис багатодітних сімей. У малозабезпечених сім’ях виховується 24,5 тис дітей, в тому числі у багатодітних сім’ях – 14,4 тис. Державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам одержувало 12,7 тис осіб, в тому числі дітей-інвалідів до 18 років – 4,4 тис, з них дітей-інвалідів, захворювання яких пов’язане з ЧАЕС – 5. Тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину, або місце проживання їх не відоме, отримувало 1,5 тис одержувачів. Щомісячну грошову допомогу особам, які проживають разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним (фінансування здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету) - 1,6 тис одержувачів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ