У Рівненській області від удару блискавки загинула жінка

У Рівненській області від удару блискавки загинула жінка

07.08.14 08:07 0 703
05 серпня близько 18:00 неподалік села Мульчиці від ураження блискавкою загинула 55-річна місцева жителька. Трагедія трапилася коли жінка випасала худобу на відкритій місцевості біля річки Стир.

Шановні громадяни! Якщо гроза застала вас у полі чи в лісі не ховайтеся під деревами, особливо поодинокими. Найнебезпечнішими є дуб, тополя, всі хвойні (сильна коренева система дістає до водоносних шарів ґрунту). Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен. Негайно вимкніть свій мобільний телефон, тому що він шукатиме базову станцію, а це електричний розряд. Позбудьтеся всіх металевих предметів, які є на вас чи при вас (браслети, годинники, ланцюжки, сережки, лопати, сокири, ножі), і покладіть усе подалі від себе. Якщо відпочиваєте компанією, не скупчуйтеся в укритті разом, а ховайтеся поодинці, бо розряд, як відомо, перебігає через контакт людських тіл. Заборонено під час грози зупинятися на узліссі; бігати і метушитися; пересуватися щільною групою; перебувати в мокрому одязі; перебувати біля багаття.

Пам'ятайте, що розряд може бути небезпечний у радіусі 30 м від місяця удару блискавки. Утримуйтеся від дзвінків по телефону, але якщо вже біда змусила викликати "швидку допомогу", чи пожежно-рятувальну службу, то зробіть це одразу ж після чергового розряду грози, швидко використавши невеличку паузу .

Виконуючи ці прості правила ви не поповните список сумної статистика загибелі від смертельного розряду блискавки.

Володимирецький РС ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ