У Рівненській області сарненські кравчині дефілювали на іспиті

У Рівненській області сарненські кравчині дефілювали на іспиті

07.08.14 08:02 0 714
Якщо запитати в нинішніх випускників шкіл, ким мріють стати, лише дехто з них назве звичайну робітничу професію, скажімо, слюсар чи перукар, водій або кравець. Переважна ж більшість обере модну, «престижну» професію на кшталт правознавця, економіста чи менеджера. Між тим для людини творчої та цілеспрямованої й робітнича професія може стати першим кроком на шляху до здійснення мрій та кар’єрного зростання.

Кравець… Щоб стати майстром цієї справи, необхідно оволодіти навичками роботи на швейній машині з програмним керуванням, обладнанні для волого-теплової обробки, оверлоком, стати в якійсь мірі конструктором та модельєром, вміти робити викройки, розуміти та уявляти як за допомогою одягу підкреслити індивідуальність та сформувати образ. 5 серпня у Сарненському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості закінчила навчання група слухачів за цією професією. Майже 9 місяців нинішні випускниці вчились володіти програмним забезпеченням з конструювання одягу, виконувати різноманітні види крайових і оздоблювальних швів, складок та рельєфів різних видів, вивчали послідовність технології виготовлення деталей та вузлів одягу, вчились оздоблювати його із застосуванням новітніх технологій, вчились обирати фасон, знімати мірки, моделювати та шити різноманітний одяг.

Розпочався екзамен чудовим дефіле. Дівчата почували себе комфортно, адже демонстрували одяг, пошитий власноруч. Кожен з них за період навчання підготував кваліфікаційні вироби, які і були надані для оцінки екзаменаційній комісії. Слухачі демонстрували професійну впевненість, втілення краси та сучасного художнього стилю, адже всьому цьому їх навчила майстер виробничого навчання Оксана Мороз.

Зі словами вдячності Ірина Мізюрко звернулася до всіх, хто допомагав їй у навчанні й поділилась своїми враженнями: «Я захоплююсь вишиванням бісером і давно мріяла навчитися шити. Щиро вдячні працівникам центру зайнятості і центру професійно-технічної освіти за те, що дали можливість отримати професію й зайнятись улюбленою справою. Мені все дуже сподобалось. Навчання проводилось на високому рівні, за цей час ми успішно засвоїли багато предметів, вивчили сучасне швейне обладнання та питання охорони праці. У нашому розпорядженні було все, що необхідно для успішного навчання - простора майстерня, обладнана сучасними швейними машинами та всім приладдям, гарна атмосфера. Ми всі стали однією родиною і обов’язково після закінчення навчання будемо продовжувати спілкуватись».

Підтвердженням отриманих кравчинями знань стали свідоцтва, які урочисто вручила заступник директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона подякувала за свято, яке влаштували дівчата і побажала їм успішної професійної кар’єри.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі державна ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ