Ахметов прокинувся і створив гуманітарний штаб для допомоги жителям Донбасу

Ахметов прокинувся і створив гуманітарний штаб для допомоги жителям Донбасу

07.08.14 17:39 0 700
Президент донецького Шахтаря Ринат Ахметов прийняв рішення про створення Гуманітарного штабу допомоги жителям Донбасу. Про це повідомило видання "Чемпіон".

Про це повідомляє офіційний сайт телеканалу Футбол.

Фінансування штабу здійснюватиметься на кошти благодійного Фонду Рината Ахметова, усіх бізнесів групи СКМ, а також ФК Шахтар з метою надання допомоги усім постраждалим жителям в Донецькій і Луганській області.

У розпорядженні Гуманітарного штабу знаходитимуться мобільні бригади - як в місцях тимчасового проживання людей, так і в зоні військових дій. Територіально Штаб працює в Маріуполі.

За словами Анатолія Заболотного, директора фонду Рината Ахметова, починаючи з 23 травня, із зони військових дій евакуювали більше 18 тисяч чоловік. Фонд розмістив і узяв на своє утиримання більше 5500 чоловік, більше 20 000 отримали гуманітарну допомогу

Гуманітарний штаб надає допомогу по чотирьох основних напрямах. В першу чергу, це евакуація із зони військових дій дітей-сиріт, багатодітних матерів, інвалідів і важких хворих, літніх людей. Допомога надається також тим, хто покинув зону військових дій, і полягає в розміщенні переселенців на базах, в санаторіях, таборах. Окремий напрям - це адресна допомога "тут і зараз" тим, хто цього найбільше потребує. Йдеться про неповнолітніх дітей, які втратили батьків у війні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ