Під Харківською міськрадою пікетують проти присвоєння двом росіянам звання «Почесних громадян міста»

Під Харківською міськрадою пікетують проти присвоєння двом росіянам звання «Почесних громадян міста»

07.08.14 13:16 0 725
Під стінами Харківської міської ради у середу проходить пікет активістів, які намагаються завадити планам міських депутатів присвоїти звання «Почесний громадянин Харкова» двом росіянам – Олександрові Шишкіну та Павлу Фуксу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як передає кореспондент Радіо Свобода, під стінами Харківської міськради зібралося близько сотні активістів, здебільшого представники Євромайдану, вони тримають в руках прапори партій «Батьківщина» і «Свобода», а також «Громадської варти Харкова».

Один з учасників акції Дмитро Дробот Радіо Свобода заявив, що мітингувальники вважають неприпустимим присвоювати громадянам країни, яка здійснює агресію щодо України, будь-які звання, у тому числі називати їх «почесними громадянами».

«Ці люди є громадянами Російської Федерації. Один з них дуже великий підприємець, інший має відношення до Національної ради безпеки Росії. Ми проти, щоб якісь росіяни мали стосунок до статусу почесних громадян Харкова», – сказав Дмитро Дробот.

6 серпня, проходить сесія Харківської міської ради 6-го скликання. Напередодні депутатського зібрання у соцмережах було поширено повідомлення про намір розглянути серед інших, питання про присвоєння двом росіянам звання «Почесний громадянин Харкова».

На сторінці «Евромайдан-Харків» в мережі Facebook депутат міськради від фракції «Батьківщина» Максим Алексєєнко написав, що на сесії планують ухвалити рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Харкова» громадянам Фуксу і Шишкіну. Останній з яких, за словами депутата, безпосередньо несе відповідальність за агресію Росії проти України як член ради федерації Росії.

Павло Фукс – російський підприємець, голова ради директорів ВАТ «МосСітіГрупп», Олександр Шишкін – член комітету Ради Російської Федерації з оборони та безпеки, представник від виконавчого органу державної влади Хабаровського краю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 2811 жителів східних ...

КОМЕНТАРІ