У Мінагрополітики України обговорили питання подальшого функціонування ринку зерна

У Мінагрополітики України обговорили питання подальшого функціонування ринку зерна

08.08.14 08:09 0 736
Днями, заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький взяв участь в засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань функціонування ринку зерна, яку відбулась у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Обговорено питання переваг та недоліків режиму ручного регулюванняринку зерна, удосконалення моделі контролю якості ринку зерна в Україні з урахуванням міжнародного та європейського досвіду.

Під час засідання сторони висвітлили найбільш гострі питання, які потребують розв’язання у найкоротші строки з метою забезпечення продовольчої безпеки держави, а також захисту позицій зернотрейдерів, зокрема через укладення галузевого Меморандуму.

Як розповів заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький, ця тема – актуальна для нашої аграрної області, адже Волинь має хорошої врожаї, зокрема, і перспективні прогнози збору зерна цього сезону, а з реалізацією продукції – нині складно.

Окремо заступник голови облдержадміністрації порушив перед Міністром аграрної політики та продовольства України Ігорем Швайкою питання щодо врегулювання ситуації на Луцькому КХП№2, яка нині склалась вкрай критичному фінансовому стані. Першим кроком врегулювання ситуації – кадрове.

Також на зустрічі заступника голови облдержадміністрації з урядовцем йшлося про подальшу долю ДП «Ковельський Ветсанзавод», яке займається утилізацією та переробкою відходів тваринного походження, неякісних харчових продуктів та продовольчої сировини у кормові додатки. Наразі роботу підприємств призупинено, має серйозні проблеми з фінансуванням. Наразі заступник голови облдержадміністрації працює з бізнес-партнерами для відновлення роботи ДП «Ковельський Ветсанзавод».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ