На Хмельниччині коли пісня, як ліки

На Хмельниччині коли пісня, як ліки

08.08.14 09:17 0 836
Хмельницькі артисти подарували концерт для військовослужбовців, поранених в зоні АТО, що нині проходять лікування в Хмельницькому центральному госпіталі. Передобідньої пори, просто неба, у затінку дерев на території госпіталю для тих, хто проходять лікування, і для медперсоналу, котрий також бував у «гарячій точці» України, поспівав повстанських пісень під гітару відомий хмельницький співак Віктор Шайда. Юна стипендіатка ОДА Богдана Ясінська приїхала з Дунаєвець, аби розважити вояків піснею і красою свого народного голосу, а солістка Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру Марина Українець, співаючи, не змогла втримати сліз, адже її чоловік наразі перебуває в районі АТО. Долучилися до акції старокостянтинівські військовики: капітан Олександр Петрук спілкуючись з колегами-вояками, висловив захоплення їхньою мужністю, зазначивши, що кожен наразі має виконувати те завдання, котре ставить перед ними держава. А щоб збадьорити хлопців, розповів кілька анекдотів, заспівав майданівську пісню «Брат за брата», а потім ще одну – «Лента за лентою» – в імпровізованому дуеті з Віктором Шайдою. Технічну підтримку акції надав 42 ГБО і особисто начальник Сергій Чеплаков, котрий озвучував концерт.

«Висловлюю щиру вдячність усім друзям, артистам, хто відгукнулися на мою пропозицію поспівати для поранених,– говорить організаторка акції Оксана Радушинська. – А ще сердечне спасибі за допомогу в організації транспортування звукопідсилюючої апаратури міській владі і КП «Тепловик», котре безпосередньо надало автомобіль для такої потреби».

До слова, команда артистів прибула до госпіталю не лише з мистецькими дарунками. Привезли хлопцям яблук. А ще – цілий ящик смаколиків від мешканки Старокостянтинова, держслужбовця Оксани Миропольської. Довідавшись напередодні про акцію, вона накупляла печива і солодощів та й передала їх, разом із книгами, для поранених. А ще написала щемливого листа – синам від Мами.

Як зазначає начальник Хмельницького госпіталю, полковник медичної служби Олександр Завроцький, емоційна, душевна допомога не менш дієва для тих, хто проходить лікування, аніж медикаментозні призначення. «Ми надзвичайно вдячні всім небайдужим людям, котрі знаходять час, сили, здоров’я і приїздять та допомагають нашим хворим, – зазначає військовий лікар. – І вам велика подяка за сьогоднішній концерт! Терапевтичний ефект від нього важко переоцінити!»

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Хмельниччині арсеній ...

КОМЕНТАРІ