Хмельницька область: рятувальники двічі ліквідовували пожежі післяжнивних залишків.

Хмельницька область: рятувальники двічі ліквідовували пожежі післяжнивних залишків.

08.08.14 08:11 0 625
6 серпня рятувальники Хмельниччини двічі виїжджали на ліквідацію пожеж післяжнивних залишків.

Переший випадок стався у Ярмолинецькому районі. О 13:26 до вогнеборців зателефонували мешканці с. Слобідка, які помітили густий дим із поля, що належить місцевому сільгосппідприємству.

До місця виклику прибув черговий караул 22-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Ярмолинці та вогнеборці місцевої пожежної команди с. Михайлівка.

Пожежу локалізували о 14:10, ліквідували о 14:25. До гасіння пожежі була залучена сільськогосподарська техніка. Два трактори оборали місце загоряння, аби вогонь не розповсюдився на решту поля. Вогнем знищено післяжнивні залишки площею 0,8 га.

Під час гасіння пожежі врятовано 50 га пшениці на корені, що була не зібрана на сусідньому полі.

Вже о 18:50 на пункт зв’язку 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Волочиськ надійшло повідомлення про пожежу післяжнивних залишків на приватній земельній ділянці в с. Куровечка.

Вогнеборці 26-го державного пожежно-рятувального поста смт. Війтівці та місцевої пожежної команди с. Соломна ліквідували загоряння о 19:16. Вогнем знищено післяжнивні залишки на площі 1,4 га.

Завдяки організованому чергуванню сільськогосподарської техніки, безпосередньо на місцях збирання урожаю, рятувальникам вдалося ліквідувати пожежі на початковій стадії. Причина пожеж встановлюється. Нещасних випадків не було.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ