Кардинал Гузар – матерям: Ваші сини – це надія нашого народу

Кардинал Гузар – матерям: Ваші сини – це надія нашого народу

08.08.14 08:03 0 664
Архиєпископ-емерит УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар) звернувся до матерів, які протестують проти висилання їхніх синів на фронт: «Не хочемо завдавати вам надмірного болю, але ваші сини – це надія нашого народу – бути собою, мати свою справді незалежну державу».

«Коли я був ще дуже молодим священиком, я радо наслідував моїх старших співтоваришів і багато проповідував про Пресвяту Богородицю, про матерів, про материнство, про материнську любов.

Одного разу моя рідна Мати звернула на це увагу і сказала: «Ви, священники, так багато проповідуєте про материнство у різних його видах, але ваші роздуми такі теоретичні, такі сухі, такі далекі від дійсного життя. Бо, закінчила вона свою застанову, щоб говорити живо і правдиво про материнство – треба бути матір’ю», – пише Блаженніший у своїй колонці на Українській правді..

Він додає, що слова матері змусили його задуматись, він відчув, що мусить з нею погодитись.

«Від того часу, коли проповідую матерям, застерігаюсь перед моїми слухачками про поважне обмеження моєї проповіді», – зазначає кардинад Гузар.

Він нагадує, що останніми тижнями було багато випадків в різних частинах України, коли матері поодиноко чи гуртово протестували проти висилання їхніх синів на фронт, у небезпечну полосу збройних сутичок.

«Властиво, не дуже цьому дивуюся. Хтось може закидати цим матерям брак патріотизму, але треба їх зрозуміти, бо вони матері. Дозвольте одначе все ж таки сказати щось інше, – зауважує архиєпископ-емерит УГКЦ. –

Двадцять чи тридцять років тому з’явився фільм, в якому режисер старався якнайдокладніше представити життя Ісуса Христа на підставі Євангельських текстів. Але він також дозволив собі включити в сюжет фільму деякі легенди. Одна з них ось така: « Ісус несе оту поперечку хреста, до якої буде прибитий. Поруч Нього ідуть жінки, між ними Його Мати – Марія. Виснажений немилосердним бичуванням, паде під тягарем поперечки».Згідно із легендою (а може це не цілком легенда), Його Мати схиляється над Ним і каже: «Сину, треба йти далі».Вона Мати, вона відчуває вповні біль материнського серця, але вона свідома, що якщо Її Сина не розіпнуть, людський рід загине, ніколи не увійде до Царства Божого».

«Шановні і дорогі матері, подумайте над тим. Не хочемо вам завдавати надмірного болю, але ваші сини – це надія нашого народу – бути собою, мати свою справді незалежну державу», – закликав Блаженніший.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ