У Львові збиратимуть кошти на пам’ятник імператору Францу Йосифу

У Львові збиратимуть кошти на пам’ятник імператору Францу Йосифу

08.08.14 09:11 0 661
7 серпня, у Львові на подвір’ї Музею Ідей відбудеться майстерня «Від ідеї до матерії. 3D друк пам’ятника Франца Йосифа». Відвідувачі заходу зможуть не лише послухати оглядову лекцію про 3D друк та його використання у різних галузях культури та мистецтва, а й прослідкувати за процесом створення 3D моделі на власні очі.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Окрім того, художник Олесь Дзиндра розповість публіці про Франца Йосифа, ідею створення нерукотворного пам’ятника, а також про його значення для Львова. Усі охочі зможуть зробити благодійний внесок у створення пам’ятника.

Проект «Пам’ятник пам’яті» був заснований ще у 2012 році, проте кошти на створення нерукотворного пам’ятника зібрати так і не вдалось.

Кожен елемент цього пам’ятника, а саме – погруддя молодого Франца Йосифа, що стоятиме в центральній частині міста, матиме символічне значення. Постаментом буде відреставрований артефакт ХІХ століття з мармуру. Протомоделлю погруддя є мармуровий оригінал роботи львівського скульптора Павла Еутеля, що зберігається у Львівському історичному музеї.

Також відвідувачі дізнаються про те, як технології 3D-друку змінюють наше життя. Глядачі матимуть змогу поспостерігати як відбувається процес 3D-сканування, реконструкції та друку зменшеної копії пам’ятника, а також взяти участь у обговоренні.

Під час проведення майстерні «Від ідеї до матерії. 3D друк пам’ятника Франца Йосифа» відбудеться благодійна акція зі збору коштів на створення пам’ятника. Вартість вхідного квитка – 20 грн.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Харчовий пластик може ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ