Закарпаття: чотирилапа рятувальниця "Жива" – гордість Cлужби порятунку!

Закарпаття: чотирилапа рятувальниця "Жива" – гордість Cлужби порятунку!

08.08.14 08:24 0 973
Вихованці кінологічної служби Міжрегіонального центру швидкого реагування (м. Ромни, Сумська область) на рівні з професійними рятувальниками щоденно заступають на чергування і готові прийти на допомогу як вдень, так і вночі. На рахунку собак сотні врятованих життів, героїчних вчинків та дивовижних історій зі щасливим фіналом.

Однією з особливих героїв-рятувальників є лабрадор-ретрівер Марджи Колор Сайт, або як її ще лагідно називають “Жива”, адже вона дала життя сотням людей. 9-річна “рятувальниця” все своє собаче життя наполегливо тренується, вдосконалює свої навички аби будь-якої миті прийти на допомогу.

У березні 2012 року до Сумських рятувальників за допомогою звернулися родичі старенького дідуся. Того дня чоловік пішов д лісу і не повернувся додому. У той час лютували березневі морози, а дідусь, який нещодавно пережив інсульт, міг просто замерзнути у кучугурі снігу. Діяти потрібно було оперативно, не гаючи ні секунди. На пошуки дідуся вирушила Жива. Собака прочесала 15 кв. км. лісу і все ж знайшла чоловіка, який був вже майже непритомний. Саме завдяки професійним навичкам “вухастої” рятувальниці вдалося зберегти життя дідуся.

Родичі чоловіка щиро дякували Живі за порятунок дідуся. Відтепер собака є янголом-охоронцем їхньої родини. А “вухаста рятувальниця” й далі продовжує віддано працювати, гордо несучи звання “рятувальник.”

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: У Львові водій іномарки ...
Наступна новина: Пораненим ...

КОМЕНТАРІ