Створення місцевих пожежних команд - одне з пріоритетних завдань Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Створення місцевих пожежних команд - одне з пріоритетних завдань Державної служби України з надзвичайних ситуацій

08.08.14 08:28 0 709
Значну кількість пожеж у сільській місцевості на Прикарпатті ліквідовують місцеві пожежні команди. Безперечною перевагою таких підрозділів є те, що вони добираються до місця події всього за кілька хвилин. Саме тому керівництво Управління ДСНС в області ініціює створення місцевих пожежних команд. На важливості цього питання наголошує і керівництво Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

7 серпня відбулася виїзна нарада очільника прикарпатських рятувальників полковника служби цивільного захисту Володимира Володимировича Чернецького, керівництва Богородчанського районного відділу Управління ДСНС в області і представників Богородчанської райдержадміністрації, на якій обговорювалося створення місцевої пожежної команди у селі Старуня. Окрім Старуні, цей пожежно-рятувальний підрозділ мав би, за необхідності, ліквідовувати пожежі та загорання у сусідніх Жураках і Монастирчанах.

Враховуючи те, що із 32 пожеж, зареєстрованих на Богородчанщині, 4 сталися саме у Старуні, існування місцевої пожежної команди у цьому населеному пункті було б дуже доречним. Частину витрат на її створення готові взяти на себе і місцеві підприємці, зацікавлені у безпеці рідного села.

На Прикарпатті на даний час успішно функціонують 23 місцеві пожежні команди. Протягом семи місяців цього року ними здійснено 238 виїздів на гасіння пожеж.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ