На Прикарпаття продовжують прибувати громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

На Прикарпаття продовжують прибувати громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

08.08.14 08:18 0 723
На Прикарпаття продовжують прибувати переселенці з Луганської та Донецької областей. Днями працівники Управління ДСНС в області зустрічали на івано-франківському вокзалі 62-річну жінку з двома дорослими дітьми – інвалідами з дитинства, які приїхали з міста Сніжне Донецької області, їх оселили в готелі «Бандерштадт».

На Івано-Франківщині, за даними регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, вже перебуває 1099 переселенців. З них 408 – дітей, 104 – інваліди та люди похилого віку, працевлаштовано 34 особи.

Основними питаннями і далі залишається житло, соціальні виплати, працевлаштування, також з огляду на наближення осені, актуальним стає питання влаштування дітей переселенців у школи та дитячі садочки.

І що характерно, багато з переселенців хочуть залишитися жити на Прикарпатті – облаштовувати тут свій побут, мати постійне житло, заводити нових друзів та знайомих.

Рятувальники та члени регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції роблять все можливе, щоб адаптувати людей до нових умов, допомогти їм вирішити всі проблеми, вселити віру у краще майбутнє.

Найважливіше у цих непростих умовах – створити позитивну і доброзичливу атмосферу, щоб люди, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції відчули свою важливість і потрібність, усвідомили, що найгірше позаду, знайшли в собі сили розпочати нове мирне життя.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: адміністративні ...
Наступна новина: Мінометну міну виявили ...

КОМЕНТАРІ