Спалювання сухої рослинності та її залишків заборонено законодавством України

Спалювання сухої рослинності та її залишків заборонено законодавством України

08.08.14 08:17 0 853
За наявною в департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації інформацією, 5 серпня 2014 р., біля с. Меденичі Дрогобицького району внаслідок самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків склалася надзвичайна екологічна ситуація.

Вогнем знищено стерню та суху траву окремими осередками на площі 3 га., в результаті чого завдано величезної шкоди природному довкіллю. Зокрема, вогнем знищено комах, потомство тварин, рослин, бактерій, мікроорганізмів, які утворюють родючий шар землі. Як наслідок, значно погіршиться якість ґрунту, зруйнована екосистема поля.

Водночас, слід зазначити, що випалювання сухої рослинності та її залишків призводить до забруднення атмосферного повітря шкідливими речовинами, які негативно впливають на здоров’я: стан дихальних шляхів людей, астматичні захворювання та захворювання щитовидної залози.

Департамент екології та природних ресурсів з метою недопущення порушень вимог природоохоронного законодавства та притягнення винних осіб до відповідальності звернувся до Державної екологічної інспекції у Львівській області, Державної інспекції сільського господарства у Львівській області.

Довідково:

Відповідно до ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», випалювання сухої рослинності або її залишків здійснюється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність за самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків з відповідним накладенням штрафів, а саме: на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на

посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лікар радить військовим ...

КОМЕНТАРІ