У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в одному із найбільших гіпермаркетів міста

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в одному із найбільших гіпермаркетів міста

08.08.14 08:32 0 757
6 серпня рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в гіпермаркеті „ВЕЛМАРТ” метою яких було відпрацювати організацію та тактику гасіння пожеж, ліквідацію надзвичайних ситуацій на об'єктах з масовим перебуванням людей. Даний гіпермаркет було вибрано не випадково, адже щодня його відвідує десятки тисяч людей, а в торговельних залах та складських приміщеннях знаходяться тонни горючих товарів.

Треба зазначити, що пожежі на таких об’єктах відносяться до найбільш складних та небезпечних, оскільки, висока температура всередині приміщень які не мають віконних прорізів, а також сильне задимлення сходових клітин, коридорів, холів та інших шляхів евакуації створюють найбільшу небезпеку для життя людей, особливо для тих, що не здатні до самостійного пересування та евакуації. До того ж, зазвичай проведення робіт із ліквідації надзвичайних подій в торгівельних закладах істотно ускладнюють швидке поширення вогню через вентиляційні канали, шахти, люки, інші комунікації, а також деформація, та обвалення будівельних конструкцій.

За тактичним задумом навчань пожежа виникла в приміщенні фасувальної ділянки. Адміністрація об’єкта відразу повідомила про подію Службу порятунку «101», після чого швидко провели евакуацію обслуговуючого персоналу в кількості 25 чоловік та силами добровільної пожежної дружини, після відключення електромережі приступили до гасіння пожежі.

За кілька хвилин після виклику прибули вогнеборці пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону ГУ ДСНС. Рятувальники одразу ж оцінивши обстановку за зовнішніми ознаками, встановили автоцистерни на гідранти і провели розвідку. Вогнеборці в апаратах захисту органів дихання зайшли всередину приміщення та вивели на свіже повітря 1 особу з обслуговуючого персоналу, що самостійно не могла вийти із зони задимлення. Тим часом інші відділення бійців Держслужби з НС швидко ліквідували умовну пожежу. Також були вжиті заходи щодо захисту інших приміщень та недопущення розповсюдження вогню на них.

Підводячи підсумки навчань заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук зазначив, що: «Подібні навчання є важливим етапом у підготовці до ліквідації справжніх надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей, бо саме завдяки навчанням рятувальники отримують практичні навички та відпрацьовують теоретичні знання. Також такі навчання проводяться з метою спільного відпрацювання дій рятувальників ДСНС та адміністрації закладу. Адже коли стоїть завдання порятунку людини в умовах реальної надзвичайної ситуації на таких об’єктах, дії рятувальників мають бути безпомилковими.

Звичайно навчання також дозволили у черговий раз перевірити боєздатності державних пожежно-рятувальних частин Рівненського гарнізону. Рятувальники вивчили непросте планування об’єкта і відпрацювали свої дії за різними схемами бойового розгортання, від проведення розвідки до рятування людей та матеріальних цінностей».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Житомирської ОДА ...
Наступна новина: На Тернопіллі колегія ...

КОМЕНТАРІ