В облдержадміністрації вирішували, як відновити роботу ДП «Житомирторф»

В облдержадміністрації вирішували, як відновити роботу ДП «Житомирторф»

08.08.14 08:34 0 699
7 серпня в облдержадміністрації відбулася нарада щодо стабілізації виробничої діяльності торфодобувних підприємств області під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка. У нараді взяли участь керівники торфодобувних підприємств області, голови райдержадміністрацій, на території яких видобувається торф, спеціалісти відповідних департаментів облдержадміністрації.

Геннадій Дмитренко зауважив, що в зв’язку зі скороченням споживання обсягів газу на 30% особлива увага на Житомирщині, згідно із завданням Уряду, приділятиметься альтернативним видам палива, зокрема торфу.

Житомирська область входить до 4 регіонів, у яких сконцентровано найбільші запаси торфу. Усього на Житомирщині налічується 220 родовищ з обсягами промислових запасів високоякісного торфу понад 50 млн. тонн.

Як повідомив генеральний директор Українського концерну торф’яної промисловості «Укрторф» Андрій Озерчук, державне підприємство «Житомирторф», основне промислове об`єднання, діяльність якого спрямована на розвиток торф`яної галузі в області, не працює, оскільки термін ліцензії на ведення діяльності закінчився у квітні поточного року. Окрім того, на підприємство має заборгованість із виплати заробітної плати у сумі 200 тис. грн. «В умовах, коли 2 тонни торфобрикету заміняють 1000 куб. м газу і різниця складає приблизно 3-4 тис. грн., ми зобов’язані всі разом зробити так, щоб підприємство працювало», - наголосив керівник «Укрторфу».

Під час наради керівники торф’яних підприємств, голови райдержадміністрацій ділилися своїм баченням виходу із ситуації, що склалася. Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що висловлені пропозиції будуть узагальнені з метою вирішення цієї проблеми. Він вважає, що належне реагування на ситуацію, що склалася дозволить підприємству працювати.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Потрійна ДТП в Луцьку ...

КОМЕНТАРІ