Чернігівська область: рятувальники дбають про пожежну безпеку під час жнив

Чернігівська область: рятувальники дбають про пожежну безпеку під час жнив

08.08.14 08:12 0 685
Щоб виростити та зберегти врожай без втрат, які може заподіяти вогонь, потрібен суворий контроль за дотриманням протипожежних правил. З огляду на це, рятувальники Чернігівщини проводять профілактичні відпрацювання та рейдові перевірки місць збирання, переробки та зберігання зернових.

6 серпня співробітники управління ДСНС у Чернігівській області провели рейдову перевірку стану забезпечення пожежної безпеки під час жнив на території Менського та Корюківського районів. Слід зазначити, що керівники сільськогосподарських та хлібоприймальних підприємств заздалегідь вжили відповідних заходів, аби не допустити пожеж під час збиральної компанії. Хлібні поля обкошені та оборані, чергують протипожежні ланки на пожежній та пристосованій для гасіння пожеж техніці. Зернозбиральні комбайні забезпечені вогнегасникими, заземлюючими ланцюгами та необхідним інвентарем відповідно до вимог пожежної безпеки. Під час профілактичного відпрацювання рятувальники ДСНС оглянули протипожежний стан хлібоприймальних підприємств, збиральної техніки, перевірили боєздатність добровільних протипожежних формувань та вручили хліборобам пам'ятки й листівки з питань пожежної безпеки.

Слід відмітити, що завдяки спільній профілактичній роботі рятувальників та підприємств збирання, переробки й зберігання зернових, у 2014 році на Чернігівщині не допущено пожеж під час жнив.

Проте, не усі сільгосппідприємтсва області забезпечили виконання запропонованих рятувальниками вимог. Враховуючи спектону погоду, що встановилась на території області, хотілося б звернути увагу керівників об'єктів на необхідності термінового вирішення проблемних питань стосовно забезпечення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання врожаю. Потрібно зробити все можливе, щоб не допустити випадків пожеж і тим самим уникнути непередбачених втрат.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Анатолій Вітів: Гроші для ...

КОМЕНТАРІ