На Тернопіллі у Горинському гідрологічному заказнику відремонтують дамбу ставу

На Тернопіллі у Горинському гідрологічному заказнику відремонтують дамбу ставу

08.08.14 08:13 0 718
Стан дамби ставу Горинського гідрологічного заказника, що розташований у селі Устечко Кременецького району, обстежила комісія облдержадміністрації за дорученням першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака. Згідно встановлених обстежень виявили, що гідротехнічна споруда перебуває в аварійному стані.

«Зруйновано стики між шахтою та водопропускними трубами, що призвело до розмиву дамби та руйнування кріплення шахти. При подальшій експлуатації це може призвести до повного знищення дамби, а також затоплення житлових будинків та сільськогосподарських угідь села Устечко, зокрема на вулиці Фермерській», - повідомив один із членів комісії т.в.о. начальника управління з питань цивільного захисту населення Іван Бабій.

Комісія рекомендувала Устечківській сільській раді взяти на баланс гідротехнічну споруду ставу з наступним оформленням права власності. Відтак, здійснити повне опорожнення ложа ставу для безпечного проведення ремонту. Також з метою збереження риборесурсів комісія доручила погодити режим спуску води із управлінням біоресурсів та регулювання рибальства в Тернопільській області.

При потребі виділення коштів на проведення ремонтних робіт запропонували звернутися до Тернопільської обласної ради. Окремо питання щодо виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації винесуть на розгляд сесії Кременецької районної ради.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сноуден отримав у Росії ...
Наступна новина: На Рівненщині відбувся ...

КОМЕНТАРІ