Володимир Гунчик: Незалежність нашої країни залежить від позиції кожного з нас

Володимир Гунчик: Незалежність нашої країни залежить від позиції кожного з нас

09.08.14 08:14 0 770
Увечері, 5 серпня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до керівників усіх релігійних організацій Волині з ініціативою зустрічі, аби консолідовано знайти вихід із складної ситуації та забезпечити мир і спокій в державі.

Уже відбулась перша зустріч голови облдержадміністрації з керуючим Волинською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату Митрополитом Михаїлом та деканами єпархіального управління.

Володимир Гунчик насамперед подякував священнослужителям за те, що Церква не залишається осторонь проблем, які викликають тривогу та занепокоєння громадян. «Звертаюся до вас, а через вас до людей, з якими ви щоденно спілкуєтесь, які відкривають вам серце та душу, щоб донести ті питання та проблеми, над якими працює держава. Учора Президент України під час зустрічі з волонтерами наголошував на консолідації усіх зусиль. Прошу Вашого Благословення, щоб всі справи, які робляться, були направлені на благо нашої Вітчизни і кожного її громадянина. Щоб країна жила, процвітала, розвивалася», - зазначив Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації додав: «Я вважав і вважаю, що тільки об’єднання всіх зусиль: держави, громадських організацій, простих людей, Церкви - зможе консолідувати суспільство та надати впевненість нашим людям в тому, що все робимо правильно, і що незалежність України залежить від позиції кожного з нас».

На його думку, як ніколи важливо спілкуватися з людьми та говорити їм правду, а особливо з родинами військовослужбовців: «Слухати цих людей важко, тому що в їх словах є печаль, турбота та боязнь за своїх дітей, які знаходяться в зоні АТО, захищаючи рідну країну. Але якби не було важко, якими б не були гіркими слова, лише спілкуванням пояснюється для чого це робиться, і на які жертви йдемо».

Митрополит Михаїл наголосив на важливості таких зустрічей, а також зауважив, що Церква виступає лише за діалог з владою, і постійно допомогає волинським військовим. Владика повідомив, що з 10 серпня у храмах розпочнуться окремі молебні для матерів та дружин мобілізованих. Вони - у розпачі та потребують особливої турботи. А з 15 серпня – постійно молитимуться за мир і спокій в державі до врегулювання ситуації на Сході.

«Прошу вас під час богослужінь, спілкування з мирянами, акцентувати увагу на об’єднанні усіх навколо небезпеки, яка нависла над Україною», - звернувся Володимир Гунчик до духовенства.

У ході спілкування декани єпархіального управління висловили свої побажання та пропозиції щодо єднання Церкви та влади задля вирішення тих проблем, з якими стикаються волинські парафіяни.

Під час зустрічі прийнято рішення про напрацювання спільного звернення усіх конфесій до мирян для досягнення суспільного порозуміння, взаємотерпимості для блага нашого народу.

Голова облдержадміністрації зазначив, що готовий до розмови з усіма керівниками релігійних організацій, при цьому наголосивши: «Я хотів би, щоб мої слова почули всі конфесії, а це звернення стало спільним від всіх священиків волинської землі».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ