В Луцьку відбулася зустріч представників влади із матерями, сини яких перебувають у зоні АТО

В Луцьку відбулася зустріч представників влади із матерями, сини яких перебувають у зоні АТО

09.08.14 08:17 0 811
У Палаці культури міста Луцька відбулася зустріч представників влади та силових структур із членами родин військовослужбовців, які перебувають у зоні антитерористичної операції з усіх районів та міст області. Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, Луцький міський голова Микола Романюк запросили до спілкування родичів учасників АТО, щоб напрацювати спільні позиції щодо вирішення проблем військовослужбовців. Обговорили питання допомоги сім’ям учасників і загиблих в АТО, лікування поранених.

Володимир Гунчик у вступному слові поінформував присутніх про заходи щодо запровадження в області антитерористичної, правової, інформаційної безпеки. Детальніше зупинився на співпраці з волонтерами, громадськими організаціями, фармацевтами для надання своєчасної допомоги тим, хто перебуває в зоні АТО. Розповів про діяльність Оперативного штабу, який створено в області у зв’язку з антитерористичною операцією. На запитання матерів військовослужбовців відповіли керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, Волинського обласного військового комісаріату, військової прокуратури.

Заступник обласного військового комісара Володимир Бондарук дав роз’яснення щодо проведення третьої черги часткової мобілізації. За його словами, завдяки двом попереднім чергам відмобілізовані та приведені у бойовий стан військові частини Збройних Сил України та частини інших військових формувань. Третя хвиля мобілізації дасть можливість перепочинку та морально-психологічного відновлення для тих бійців, які вже тривалий час в зоні АТО. Адже саме ротація, демобілізація із зони АТО найбільше цікавили матерів.

Микола Романюк зазначив: «Я поділяю турботу матерів, яку вони висловлюють, вболіваючи за своїх дітей. Хочу сказати, що усі проблеми, які піднімали жінки, будуть усуватися. Інформація, яка не в компетенції місцевої влади, буде надіслана до Адміністрації Президента України, Міністерства оборони України, Кабінету Міністрів України для оперативного вирішення тих чи інших питань. Адже жодна мати не сказала: «Поверніть мені сина назад». Але матері ставлять питання про перепочинок своїх дітей.

Микола Романюк акцентував на тому, що завдання місцевої влади – з турботою ставитися до кожної сім’ї, допомагати у вирішенні їх соціально-економічних питань.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі схвалили ...
Наступна новина: 5, 5 т. гуманітарної ...

КОМЕНТАРІ