5, 5 т. гуманітарної допомоги для жителів східних регіонів країни доставляють рятувальники ДСНС України (ОНОВЛЕНО СТАНОМ НА 16:00)

5, 5 т. гуманітарної допомоги для жителів східних регіонів країни доставляють рятувальники ДСНС України (ОНОВЛЕНО СТАНОМ НА 16:00)

09.08.14 08:05 0 690
8 серпня 2014 року, Голова ДСНС України Сергій Бочковський, за дорученням Уряду, доставляє літаком 5,5 т. гуманітарної допомоги для жителів східних регіонів країни, а саме: продукти харчування, набори для дітей, кухонний інвентар, набори для родини (каструлі, сковорідки), ковдри, матраци, рушники, постільна білизна, дитячі іграшки, дитячі горшки, медичні препарати.

Ця гуманітарна допомога була зібрана завдяки спільним зусиллям рятувальників ДСНС України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO), Управління з координації гуманітарних питань ООН (UNOCHA) та Дитячого фонду ООН (UNICEF).

Супроводжує рятувальників Руслана Лижичко - координатор діяльності громадських організацій щодо внутрішньо переміщених громадян України.

Станом на 11:00 ранку літак приземлився у м. Мелітополь Запорізької області.Рятувальники завантажили гуманітарну допомогу у вантажні автомобілі. Допомогу супроводжував особисто Голова ДСНС УКраїни Сергій Боковський.

Комісія у складі Голови Служби, посла дипломатичної місії Швеції Андреа фон Бекхема, посла дипломатичної місії Швейцарії Крістіана Шоненбергера, представника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Олдріха Андрєсєвка спершу відвідали та доставили до с. Ялта Донецької області 2,5 т. гуманітарної допомоги. Нині у цьому населеному пункті на базі відпочинку “Автомобіліст” тимчасово проживають громадяни України зі Слов'янська, Краматорська Донецької області, міст Донецька та Луганська. Більшість із них - жінки та діти. Щодня сюди прибувають і нові жителі Сходу України. Мешканці зі Слов'янська вже планують повертатися додому. Сергій Бочковський поцікавився у людей умовами проживання, вислухав їх проблеми та висловив сподівання щодо швидкого повернення людей до своїх домівок.

Наступним пунктом зупинки комісії став дитячий табір "Алые паруса" ( с. Юр'євка Донецької області). Наразі там проживають мами та діти, які переміщені з районів проведення АТО. Члени комісії ознайомилися з умовами проживання людей та обговорили шляхи їх покращення у дитячому таборі. Рятувальники доставили для дітей іграшки, засоби гігієни, продукти харчування.

Далі вантажівка з гуманітарною допомогою попрямувала до м. Маріуполь Донецької області. Голова ДСНС України Сергій Бочковський та представники міжнародної спільноти відвідали школу-інтернат №2, у якій нині проживає 1100 дітей з Донеччини. Діти були надзвичайно раді гостям і завзято розповідали про своє перебування у закладі. Рятувальники подарували дітям іграшки, продукти харчування, засоби гігієни, а також символічні кульки жовто-блакитного кольору.

У свою чергу, Голова ДСНС України Сергій Бочковський вручив вдові загиблого у авіакатастрофі вертольота Мі-8 Олександра Лисиченка посмертно орден “За мужність” III ступеня та пообіцяв всебічно підтримувати жінку та сина загиблого героя.

"Я пишаюся мужністю та відвагою наших рятувальників. Вони ризикують власним життям заради порятунку інших. Тому ми не повинні залишати родини наших загиблих героїв на самоті з проблемами. Вони повинні відчувати нашу підтримку", - заначив Сергій Бочковський.

Загалом, за період з 6 липня по 6 серпня гуманітарну допомогу до звільнених від терористів міст доставляли рятувальники Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Полтавської, Харківської, Черкаської областей. Всього надано 232, 47 т. продуктів, 800 наборів добових пайків, 8650 л. питної води, 6500 буханок хліба.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дрогба оголосив про ...
Наступна новина: ЦНАП налагоджує співпрацю з ...

КОМЕНТАРІ