Хмельницька область: пожежна безпека жнивної кампанії на контролі у рятувальників

Хмельницька область: пожежна безпека жнивної кампанії на контролі у рятувальників

09.08.14 08:15 0 675
На Хмельниччині триває важливий період – жнива. З метою запобігання виникнення пожеж у місцях збору та зберігання врожаю рятувальники Хмельниччини постійно перевіряють дотримання вимог правил пожежної безпеки на полях, укомплектованість зернозбиральної техніки необхідним протипожежним обладнанням та проводять додаткові інструктажі з працівниками сільгосппідприємств. На усіх полях краю, де збирається новий врожай, постійно чергує пристосована до пожежогасіння техніка.

Днями рятувальники Шепетівщини спільно з працівниками райдержадміністрації здійснили рейдову перевірку хлібних ланів району. Особливу увагу звернули на виконання аграріями всіх необхідних протипожежних заходів. А це – обкошування та оборювання хлібних масивів, встановлення попереджувальних знаків про заборону паління і користування відкритим вогнем поблизу ланів. Також ретельно перевірили дотримання правил експлуатації машин та агрегатів, наявність вогнегасників та обов’язкове чергування пристосованої до гасіння пожеж техніки. Особливу увагу аграріїв вогнеборці звертали на недопущення спалювання пожнивних залишків.

Крім того, рятувальники Городоччини провели рейдові перевірки в селах Лісоводи, Кримина, Чорниводи, Яромирка. Під час проведених заходів вони перевірили наявність обкосів на полях, обладнання техніки іскрогасниками і первинними засобами пожежогасіння, перевірили чергування спеціальної техніки під час збору врожаю. Також оглянули зерносклади щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Варто зауважити, що профілактичні рейди проводяться на всій території області. Вогнеборці вкотре наголошують, що пожежі на хлібних ланах гасити особливо складно. Адже за лічені хвилини вогонь охоплює великі площі, а до ліквідації надзвичайної ситуації доводиться залучати чимало людей та техніки. Годі говорити й про матеріальні збитки.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ