У науковій статті лікарі описали випадок Twitter-психозу

У науковій статті лікарі описали випадок Twitter-психозу

09.08.14 08:48 0 663
Жінку помістили до психіатричної лікарні після того, як вона сказала, що відомий актор надсилав їй закодовані повідомлення через Twitter.

Про це у науковій статті написала група лікарів, повідомляє cnet.com.

Стаття має назву «Твіттер-психоз: Рідкісна варіація чи окремий синдром?» і була опублікована у науковому журналі про нервові та психічні захворювання.

Автори зазначають, що поведінка людей сильно змінилася після того, як вони почали постійно перебувати перед моніторами і жити у соцмережах.

Є група лікарів, яка вважає, що соціальні мережі, особливо Twitter, можуть пришвидшувати психоз у тих, хто вже має до нього схильність.

У статті описано випадок із 31-річною пацієнткою, яка потрапила до психлікарні у Берліні через одержимість Твіттером. При цьому вона не мала попередньої історії психічних розладів. Жінка вірила, що відомий актор надсилав їй закодовані повідомлення через Твіттер.

Хвороба пацієнтки розвивалася дуже стрімко. Через кілька тижнів після перших проявів вона вирішила, що повідомлення інших користувачів є символічними і вона має якось реагувати на їхні «завдання». Жінка вірила в те, що і в реальному житті її оточують ці твіттер-символи.

Дослідники зазначають, що Твіттер міг виконати роль каталізатора хвороби пацієнтки. Його особлива мова із різноманітними скороченнями, смайлами та іншими символами могла сприяти запуску деструктивних процесів у мозку, пише MediaSapiens.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Лановеччина готується ...

КОМЕНТАРІ