У Львові працівники ДАІ роздавали перехожим листівки з інформацією, яку повинен знати кожен пішохід

У Львові працівники ДАІ роздавали перехожим листівки з інформацією, яку повинен знати кожен пішохід

09.08.14 08:18 0 715
З 1 по 14 серпня у місті Львові тривають профілактичні заходи «Пішохід».

Перехожі є найбільш вразливою категорією учасників дорожнього руху, оскільки не захищені на дорозі. Слід зазначити, що нерідко причиною дорожньо-транспортних пригод, у які потрапляють пішоходи, стає порушення ними Правил дорожнього руху.

Метою профілактичних заходів «Пішохід» є попередження порушень ПДР пішоходами, які переходять дорогу у невстановленому місці. За час проведення заходів вже складено понад 70 протоколів про адміністративні правопорушення щодо пішоходів.

У місті Львові працівники Державтоінспекції роздавали перехожим листівки з інформацією, яку повинен знати кожен пішохід.

Співробітники ДАІ провели із порушниками розмову про те, що може очікувати пішоходів, які переходять дорогу у невстановленому місці.

Юнак Дмитро, виправдовуючись, що несе важкий наплічник, запевнив правоохоронців, що більше ніколи не буде так ризикувати, адже поруч є підземний перехід.

А от пан Михайло, дослухавшись до порад ДАІвців, залюбки скористався підземним переходом.

До розмови долучалися небайдужі перехожі. Люди погоджувалися, що багато пішоходів переходять вулицю в недозволених місцях, ігнорують сигнали світлофорів та часто нехтують елементарними правилами безпеки на дорозі. Тому те, що інспектори ДАІ стежать не тільки за дотриманням Правил дорожнього руху водіями, але й пішоходами, - є надзвичайно актуальним.

Впродовж семи місяців цього року у Львові сталося загалом 359 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 13 людей і травмувалось 408 учасників дорожнього руху. 194 із цих ДТП - це наїзди на пішоходів, внаслідок яких 10 людей загинуло, 195 - травмовано.

Вкотре нагадуємо, що пішоходи - це учасники дорожнього руху, що мають права та обов’язки на дорозі. За невиконання Правил дорожнього руху з боку пішоходів наступає адміністративна відповідальність:

• Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху - попередження або штраф від 51 до 85 грн.

• вище переліченні порушення вчиненні особами у стані сп’яніння - штраф від 136 до 170 грн.

• якщо такі порушення спричинили створення аварійної обстановки - штраф від 170 до 255 грн. або громадські роботи на строк від 20 до 40 год.

Відділ Державтоінспекції Львова
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ВООЗ: Лихоманка Ебола – ...

КОМЕНТАРІ