В Житомирській області переселенці мають у 3-денний термін стати на облік у найближчому закладі охорони здоров’я

В Житомирській області переселенці мають у 3-денний термін стати на облік у найближчому закладі охорони здоров’я

09.08.14 08:21 0 663
Міністерство охорони здоров’я України надає рекомендації внутрішньо переміщеним особам щодо отримання медичної допомоги. Особам, що залишили зону АТО і прибули на іншу територію, необхідно у 3-денний термін звернутись до найближчого закладу охорони здоров᾽я з метою прикріплення та можливості отримання невідкладної первинної медичної допомоги.

Якщо у сім’ї переселенців очікується народження дитини, потрібно в перші ж дні стати на облік у жіночій консультації чи навідатись у пологовий стаціонар.

У разі, якщо хтось із членів родини переселенців має тяжкі хронічні захворювання та постійно потребує медикаментозного забезпечення, яке раніше отримував за рахунок коштів Державного бюджету та державних програм, під час обрання майбутнього тимчасового помешкання необхідно дізнатися про найближчі заклади охорони здоров᾽я, де можна отримати таку допомогу.

Якщо у когось із членів родини переселенців виникли будь-які проблеми із отриманням даних або з організацією медичної допомоги, прохання негайно повідомити про ці факти на гарячу лінію за телефоном 0-800-801-333. Всю необхідну інформацію можна отримати за інтернет-адресою: www.moz.gov.ua (банер «Важлива інформація для осіб, вимушених залишати свої оселі»)

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині оголошено ...

КОМЕНТАРІ